Effektivt Vimmerby besegrade Hudik Hockey

Hudik Hockey klarade inte av att följa upp premiärsegern mot Väsby i kvalserien. När ett revanschsuget Vimmerby kom till Holmen Center på annandag påsk var det gästerna som drog det längsta strået och vann med 4–1 (2–1, 0–0, 2–0).

Efter 6–3-segern mot Väsby i lördags hade HHC ett jätteläge att ta initiativet i kvalserien när man tog sig an Vimmerby. Men det var ett Vimmerby som var fullpumpade av revanschlust efter 1–7 mot Piteå i premiären, och det var smålänningarna som var det hetare laget inledningsvis.

När Martin Pärna sprätte in 0–1 efter 6.25 hade Vimmerby redan haft en puck inne bakom Isak Johansson, men det målet blev bortdömt eftersom pucken gick in i mål via Vimmerbyspelarens händer.

Det dröjde dock inte länge förrän gästernas andra mål kom, ett till synes alldeles för billigt mål. Eddie Levin drog i väg ett skott i plexiglaset bakom Isak Johansson, ett stillastående hemmaförsvar tittade på när Levin tog hand om returen också och han rundade målet och serverade pucken till Anton Carlsson som sköt 0–2.

Nu fick HHC en snabb och välbehövlig reducering när Christoffer Jansson styrde in Jesper Wibergs pass bara 40 sekunder efter 0–2-målet. Men Vimmerby hade fått matchen exakt där man ville ha den och ett spelskickligt lag kunde effektivt styra bort hemmalagets uppspelsförsök i mittzon. Nu blev det mest pucktr

ansport från HHC-spelarna och några direkt farliga kvitteringschanser fanns inte.

Spelet i andra perioden var väldigt likt slutdelen av första. Vimmerby fortsatte att ”stänga” mittzon och HHC-spelarna fick fortsätta med sina pucktransporter. Det klingade till i målställningen bakom Robin Christoffersson vid ett par tillfällen, men såväl Lucas Torstenssons skott som Lucas Feuk dito tog i utsidan av stolpen och mittdelen av matchen blev mållös.

Hudik Hockey flyttade upp spelet och jagade kvittering i tredje perioden. Axel Olsson blev bjuden på en chans av större modell men Robin Christoffersson svarade för en jätteräddning.

Strax därefter drog Vimmerbys Hugo Ollila på sig en 2+2:a för hög klubba men det numerära överläget för HHC inleddes med att William Eckmyhl drattade på ändan på offensiv blå vilket ledde till ett friläge för Anton Carlsson, men Isak Johansson räddade.

Hemmalaget svarade sedan för ett bra powerplay-spel, men Christoffersson höll tätt, och det gjorde han även när Alexander Bjurström fick ett friläge strax efter att Vimmerby blivit fulltaligt.

Ett svagt försvarsspel från Hudik Hockeys sida ledde fram till ett läge för Hugo Ollila och Philip Eriksén tvingades haka upp Ollila. Markus Yngvesson, en av två huvuddomare i matchen, valde att döma straff, en straff som Carl Sjöberg tog hand. Isak Johansson följde med i dragningen och räddade, och därmed höll han kvar hemmalaget i matchen.

Men när Vimmerby fick spela i powerplay kunde födelsedagsbarnet Eddie Levin göra 3–1 efter ett snyggt och effektivt pp-spel.

Uppförsbacken blev än brantare för Hudik Hockey som i ett sista försök att ta poäng plockade ut Isak Johannson och spelade sex mot fem. Man fick en hel del lägen, men den här eftermiddagen tillhörde Robin Christoffersson som stod emot allt, och innan det hela var över skickade Jakob Karlsson in 1–4 i tom kasse.

Det var bortalagens dag där man plockade nio poäng efter följande resultat, Piteå–Kristianstad 2–4, Halmstad–Väsby 0–2 och så Hudik–Vimmerby 1–4. Det innebär att Kristianstad toppar tabellen på fyra poäng och att Halmstad ligger sist med. Däremellan finns den övriga kvartetten med tre inspelade poäng.

På torsdag är det ny hemmamatch för Hudik Hockey då Halmstad kommer på besök, och trots förlusten mot Vimmerby borde merparten av de 1339 åskådarna komma tillbaka.

Skribent: Christer Stridh

Foto: Flywood Studio


Dagens matchvärd Hudik Taxi delade ut pris till matchens lirare efter matchen. Foto: Flywood Studio