Förra säsongens bästa back förlänger med MHC

Det är nu klart att backen Ludwig Strand fortsätter i moderklubben Mjölby Hockey och fortsätter resan med MHC i Hockeyettan.

En av de allra största positiva överraskningarna under säsongen 2023/2024 var det spel som Ludwig Strand visade upp i Hockeyettan. Han tog för sig rejält och etablerade sig snabbt som en Hockeyettan-back av hög kvalitet. Oväntat hög, till och med.

– Ludde var säsongens bästa back i mina ögon. Han är otroligt stabil defensivt, bra på att sätta igång spelet bakifrån och framför allt vågar Ludde alltid spela

hockey och gör det i kombo med kloka beslut, berömmer huvudtränaren Jens Brändström.

– I början av förra säsongen trodde jag att Ludde skulle få svårt att slå sig in på sex backar, men jag hade så himla fel! Den utvecklig han har haft har varit grym och jag är så glad att få jobba vidare med Ludde i MHC.

21-åringen förbereder sig nu alltså på sin andra säsong i Hockeyettan, i moderklubben Mjölby HC. Förutom att han gjorde ett för honom ovanligt mål under förra säsongen är det värt att notera att utvisningskolumnen endast innehåller sex minuter. Imponerande för en back som spelar så pass mycket.

– Det ska bli en ära att få dra på sig Mjölbytröjan ytterligare en säsong! Jag har en riktigt bra känsla och jag tror att vi har någonting bra på gång, säger Ludde själv.

– I det stora hela är jag nöjd med föregående säsong. Jag kände att jag tog väldigt stora kliv och utvecklades väldigt mycket.
Jag hoppas att jag kan bli ännu bättre till nästa säsong genom att träna hårt i sommar och därigenom skapa goda förutsättningar för mig själv.