Niklas Dahlberg spelade senast i KRIF och var förra våren med och spelade upp Nybro i HockeyAllsvenskan. FOTO: LEIF HELLERIN OCH HAMPUS GLIVING

Flyttar hem – med en häftig målsättning * ”Drömmen är att gå upp med Visby Roma” * Ligaveteranen tillbaka där allt började

Visby Roma rivstartar silly season med en tung hemvändare.

Ligaveteranen Niklas Dahlberg är tillbaka där allt började.

– Drömmen är att gå upp med Visby Roma, säger han.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Hem till ön igen.

Niklas Dahlberg, 32, återvänder till rötterna.

Den rutinerade backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Visby Roma.

– Först och främst känns det skitkul. Det är en jätteintressant satsning som Visby Roma gör nu, med en förmodad ny arena och sådär. Det skulle ge ett himla uppsving för hela Visby, och inte bara för hockeyn. Det var väldigt lockande. Man snackar ju ofta om att man vill hoppa på en resa som lag gör, och det här är verkligen en sån möjlighet och chans att få göra något speciellt, säger han till Helagotland.se.

Niklas Dahlberg är född och uppväxt på Gotland och debuterade i Visby Romas A-lag redan som 15-åring i division två 05/06.

Han gjorde sex säsonger i Visby Roma i ligan innan han flyttade över till fastlandet och spel i Tranås 2016 och har därefter representerat Kalmar HC, Nybro Vikings och KRIF.

Dahlberg – en av ligans verkliga trotjänare som i höst går in på säsong 15 – har gjort hela 478 seriematcher och 53 play off-fajter.

Och nu, efter att sportchefen André Lundholm efter många försök till slut lyckats övertala den förlorade sonen att komma hem, blir det alltså spel på Gotland igen.

Niklas Dahlberg hymlar inte med vad han vill vara med om.

– Satsningen är ju mot Hockeyallsvenskan inom några år, så det är ju att vara med och bråka och försöka ta klivet. Det är ett lag av 40 som går upp, så det är ju ett nålsöga, men i och med en ny arena kommer det att komma mer folk och locka mer. Då kan det komma ännu bättre spelare till Gotland.  Drömmen är att gå upp med Visby Roma. Men det är tufft så klart, säger han till Helagotland.se.

***

Uppdaterad version. Visby Roma har nu också presenterat ännu ett nyförvärv.

LÄS MER HÄR!

***

…och så är det också klar att Hans Särkijärvi fortsätter som tränare.

LÄS MER HÄR!

***

Visby Roma meddelande häromdagen att forwardsduon Leo Landor och Adam Harrysson Karlsson lämnar klubben.

LÄS MER: 15 frågor till Visby Romas Simon Hansson

LISTA: DE HAR GJORT FLEST SERIEMATCHER I HOCKEYETTAN

Av de i dag aktiva spelarna, som var med säsongen 23/24, ser topp fem ut så här över spelade seriematcher i division ett/Hockeyettan.

1) Björn Jonason, Huddinge 565

2) Andreas Nordfeldt, KRIF 521

3) Christofer Udd, Surahammar 478

4) Niklas Dahlberg, KRIF 478

5) Fredrik Bergdahl, Piteå 471

Spelarna: ”De går upp” * Stor enkät inför kvalserien * ”Dags att bli större än Astrid Lindgren i Vimmerby” * Vem blir MVP? * ”En trollgubbe”