Viktig seger för Hudik Hockey

Hudik Hockey tog tre oerhört viktiga poäng när man på torsdagskvällen besegrade gästande Halmstad Hammers hemma i Holmen Center med 4–3 (3–2, 1–1, 0–0).

Kvalserien har börjat med att alla lag tagit poäng av varandra, vilket innebär att varje poäng är viktig – och det viktigaste när man summerar den här matchen var att alla tre poängen stannade i Hudiksvall.

I måndagens match mot Vimmerby hamnade HHC tidigt i ett tvåmålsunderläge. Mot Halmstad var det tvärtom – då gjorde hemmalaget två snabba mål. 1–0 kom efter 3.08 och det var lagkaptenen Adam Byström Johansson som satte ledningspucken i mål bakom Jacob Crispin i Halmstads mål.

2–0-målet kom på ett lite turligt sätt. Precis som vid första målet var trion Byström Johansson, Henrik Olsén och Lucas Torstensson inblandade. Byström Johansson droppade pucken till Torstensson som sköt, Crispin räddade men släppte till en retur, en retur som tog på skidskon på en Halmstadsspelare och in i mål.

Tvåmålsledningen blev kortvarig då Filip Lander drog på sig matchens första utvisning, och då tog det bara 14 sekunder för Halmstad att reducera. Det är möjligt att man tittat på HHC:s match mot Vimmerby, för målet i det numerära överläget var en kopia på Vimmerbys 3–1i måndags.

Den här gången var det Lukas Sjöblom som lämnades ensam framför Isak Johansson i hemmamålet och 1–2 var ett faktum.

Halmstad kunde också kvittera sedan hemmaförsvaret slarvat med ett uppspel och Halmstad kunde behålla pucken i HHC:s zon. Viktor Bernhardtz fick skottläge och han hittade en lucka mellan benen på Isak Johansson.

En puck som Isak Johansson borde ha tagit.

Nu blev det ändå hemmaledningen innan det var dags för paus, återigen ett mål som kom efter lite stök och bök framför Jacob Crispin där Axel Levander var siste HHC:are på pucken.

Första perioden helt klart i hemmalagets tecken, men så överlägset som skottstatistiken visade – 22–4 – var det inte.

Betydligt mer avvaktande spel i den andra perioden där dock Hudik Hockey skaffade sig en ny tvåmålsledning när Alexander Bjurström pricksköt på Christoffer Janssons klubba och han styrde in pucken bakom Crispin.

Men efter en ny hemmautvisning kunde Halmstad reducera på nytt. I sitt första powerplay-läge tog man 14 sekunder på sig för att göra mål. Den här tog det bara sju sekunder…

Återigen ett skott som Isak Johansson nog borde ha tagit, men Robin Dahses skott tog samma väg som Bernhardtz i första perioden, det vill säga in mellan benen på hemmakeepern.

Hudik Hockey gick dock till den andra pausvilan i ledning och i den tredje perioden handlade det väldigt mycket om Halmstad. Men gästernas poängjakt stannade vid två klockrena stolpskott och när slutsignalen ljöd som kunde ett tillbakatryckt hemmalag jubla.

Övriga resultat var Vimmerby–Kristianstad 0–1 och Väsby–Piteå 4–1, vilket gör att torsdagens vinnartrio fått ett litet glapp till övriga lag. Kristianstad är i topp med sina sju poäng, en poäng före Hudik Hockey och Väsby.

Just serieledande Kristianstad är Hudiks nästa motståndare då det är bortamatch på lördag.

Skribent: Christer Stridh
Foto: Lars Sundin