Olle Lockström – nyförvärv från LHC till MHC

I dag kan vi presentera säsongens andra nyförvärv till Mjölby Hockeys lag i Hockeyettan säsongen 2024/2025. Det handlar om backen Olle Lockström, som nu tar steget in i seniorvärlden och går från Linköpings J20-lag till MHC.

Med Skärblacka som moderklubb har Olle Lockströms karriär under ungdoms- och juniortiden tillbringats i Linköping HC:s organisation, med en silvermedalj i TV-pucken som främsta merit. Om drygt en månad fyller han 20 år och tar nu alltså nästa steg i karriären.

MHC:s huvudtränare Jens Brändström har haft ögonen på Olle under en tid och fick under förra säsongen även lära känna honom på lite närmare håll.

– Olle var på lån hos oss under två matcher i vårserien. Han är en ung, men samtidigt väldigt mogen back sett till sin spelstil. Han är inte ”flashig” men har goda avvägningar, bra förstapass, sätter stopp på ett bra sätt och har med sin spelförståelse visat att han också borde ha en del mer att ge framåt i banan, berömmer Jens.

– Många gånger är man fundersam om en juniorback ska klara av att ta klivet in i seniorhockeyn, men med Olle känns det väldigt tryggt. Hans spelstil passar bra för just seniorhockey. Jag är väldigt glad att Olle valde att fortsätta utvecklas hos oss!

Olle har under de senaste två säsongerna spelat totalt 91 matcher med LHC i den högsta J20-serien, Nationell. Fyra mål och fem assist är den poängmässiga skörden, men mer intressant är plusstatistiken i plus/minus-kolumnen båda säsongerna.

– Jag är en stabil defensiv back som har ett bra förstapass och ger allt hela tiden. Jag trivdes bra här i Mjölby när jag fick prova på under förra säsongen och det var roligt att vara här och testa seniorhockeyn redan då, säger Olle om valet att gå till MHC.

– Jag tror och hoppas att jag är redo för seniorlivet. Det är klart att det är roligt att ha polare i laget sedan tidigare, som man får spela med ett år till med. Eller förhoppningsvis flera år.

Varmt välkommen till MHC säger vi till Olle Lockström!