”Mr Fighting Face” fortsätter kampen i MHC

Vi kan i dag glädjas åt att den hårt arbetande forwarden Andreas Nelly, som varje dag svarar för en av Hockeyettans bästa arbetsinsatser, fortsätter i Mjölby Hockey.

Bildgooglar du uttrycket ”fighting face” kan det mycket väl vara så att du i resultatet hittar en illustrerande bild på Andreas Nelly. Det är en rejäl utmaning att hitta spelare som kämpar hårdare än han gör och samtidigt utstrålar det på ett så tydligt vis.

– Att Nelly fortsätter att representera MHC kommande säsong är hur viktigt som helst! En hockeyarbetare som kan bidra på alla plan med hårt jobb, fysiskt spel, blockade skott, stark på puck, skymmer målvakt, petar dit en del poäng och tar rollen hundra procent oavsett vad den är, berömmer huvudtränaren Jens Brändström.

– Min förhoppning är att Nelly under kommande säsong dessutom kommer att bli ännu bättre. Som sagt, en mycket viktig signering.

Samtidigt som han är tuff har Nelly en disciplinerad spelstil. På 13 matcher i Hockeyettan Västra blev det endast två utvisningsminuter. På 18 matcher i Södra vårserien blev det tio minuter, men samtidigt en poängproduktion i form av två mål och fyra assist.

Täckta skott finns det tyvärr ingen officiell statistik för, men där hade han antagligen legat i topp. Likaså är han i rollen som grovjobbare framför motståndarmålet en av nycklarna till ett framgångsrikt powerplay.

26-åringen som ursprungligen kommer från Linköping HC spelade ett par säsonger i MHC under juniortiden. Därefter blev det spel i Motala och Guts under ett antal säsonger, innan han återvände till Mjölby för två år sedan.

– Det ska bli kul att få bjuda publiken på lite fysiskt spel och blockade skott även denna säsong! Jag tror att vi har nånting bra på gång och ska bli kul att visa kritikerna att vi är och räkna med även detta år, säger Andreas Nelly själv.

– Sett över säsongen så är jag nöjd och kände att jag tog stora kliv från året före. Jag hade en lite tuffare höst med skador som bråkade lite, men jag kände att när jag väl kom tillbaka så kom jag upp i den nivån jag ville och kunde bidra med mitt fysiska spel på isen. Det ska bli kul att med rätt förutsättningar i år få chansen att ta ytterligare kliv och utvecklas som hockeyspelare!