Först in i truppen: Tom Eriksson

Nyheterna om förlängningar och nyförvärv avlöser varandra under Silly Season. Den här gången vill vi däremot uppmärksamma någon som redan inför säsongen var klar för ytterligare ett år i Mjölby Hockey, forwarden Tom Eriksson.

Tom hade nämligen sedan tidigare ett kontrakt som gäller även över säsongen 2024/2025, vilket känns väldigt bra med tanke på både det han har visat spelmässigt och det han kommer att kunna prestera framåt. Han har dessutom bjudit på stora leenden både på och utanför isen.

– Tom är en viktig pjäs i laget med sin mönsterbrytande spelstil, sin frenesi och sitt fina skott. Han har redan visat att han har spetsegenskaper och vi tror att han har ännu en nivå i sig. Det ska bli väldigt skoj att se Tom under 2024/2025 också, kommenterar tränaren Jens Brändström.

Efter ungdoms- och juniorspel i moderklubben Linköping HC blev det en juniorsäsong i Leksand för Tom, innan han hittade tillbaka till Östergötland för spel med Mjölby säsongen 2020/2021. Han är 24 år ung och har fortfarande många intressanta år framför sig, med en spännande start i Hockeyettan bakom sig.

Under Hockeyettan Västra blev det hela 13 mål på 17 matcher, vilket gav en delad tredjeplats i den totala skytteligan. I den södra vårserien blev det tuffare poängmässigt med fyra poäng på 16 matcher, men vi har fått se ett rejält smakprov av vad han kan – och vill ha mer!

– Det ska bli roligt och spännande med en ny säsong, med tanke på att vi har mycket mer tid på oss i år än förra året för att förbereda oss inför en division 1-säsong, konstaterar Tom själv.

– Att det kommer in nya spelare är alltid bra för ett lag, då en konkurrenssituation uppstår. Det gör att vi spelare måste visa vad vi går för och tävla ännu mer, vilket gör det lättare för oss som lag att utvecklas.

På meritlistan finns för övrigt spel i TV-pucken, ett SM-brons på J18-nivå och ett SM-silver på J20-nivå.

Nu tar sommarträningen vid innan vi får spana in den vasse målskytten med det stora leendet igen!