Superkedjan 20-33-95 fortsätter i MHC!

Nu är det klart att trion Edvin Lundqvist, William Strand och Christoffer Rapp fortsätter i Mjölby Hockey även under säsongen 2024/2025!

Centern Edvin Lundqvist har MHC som moderklubb och fyller snart 23 år. Forwarden William Strand har också MHC som moderklubb och har nyligen fyllt 24 år. Denna duo har spelat ihop regelbundet i Mjölby sedan 2018 och har sedan 2021 haft sällskap av nyligen fyllda 24-årige Christoffer Rapp, med Linköping HC som moderklubb.

Så här säger huvudtränaren Jens Brändström om de tre spelarna som nu alltså fortsätter karriären i Mjölby.

#20 Edvin Lundqvist
– Navet, jag vill helt enkelt beskriva Edvin som navet i den kedjan som visade en otrolig form mer eller mindre hela den förra säsongen. Edvin har en blick för spelet som är på en annan nivå än de flesta. Han har en väldigt fin skridskoåkning och kan användas i både offensiven och defensiven, vilket gör honom till en komplett spelare.

– Det här är en otroligt viktig förlängning för oss. Jag hoppas nu att Edvin fortsätter att utvecklas och vill bli bättre, för det finns ännu en nivå. Det blir väldigt intressant att se vart det tar vägen den här säsongen.

#33 William Strand
– ”Mr 5+2” som varenda hockeymänniska jag har pratat med senaste 1,5 månaden har kallat honom. Det är lätt att bara titta på att Wille vann den interna poängligan och bli imponerad, men jag tycker att viljan att vinna för laget är än mer imponerande. Att se Wille blocka skott i sista matchen med två sekunder kvar och vi leder med 7-4 sänder väldigt bra signaler till alla.

– Wille är en komplett spelare både offensivt och defensivt. Han har en trots det en potential att bli ännu bättre, bara han själv vill det. En superviktig förlängning som gör att vi kan jobba vidare med en starkast möjliga stomme från förra säsongen.

#95 Christoffer Rapp
– Väldigt viktig förlängning med ”Rappen”. Jag måste säga att Rapp var en av våra allra bästa spelare i vårserien med viktiga mål och assist, men också ett väldigt hårt jobb.

– Produktionen i grundserien kom sakta men säkert. Han visade hela tiden bra tålamod och vilja, så jag kände att det bara var en tidsfråga innan det skulle rulla på i en mer kontinuerlig takt. Jag är helt övertygad om att ”Rappen” har alla möjligheter att ta ytterligare ett steg framöver.

Trion har alltså spelat tillsammans i flera säsonger och har verkligen hittat varandra spelmässigt. Lyssna på avsnittet med superkedjan i MHC-podden, där de berättar mer.

Steget från att vara poängproducerande i HockeyTvåan till att ta motsvarande roll i Hockeyettan har gått över förväntan. Under hösten blev det i Hockeyettan Västra 10+9 poäng (mål+assist) för William Strand, som toppade den interna poängligan. Fyra var Edvin Lundqvist med 6+8 och femma Christoffer Rapp med 1+7.

Under Södra vårserien växte trion ännu mer tillsammans och poängproduktionen ökade. Där svarade Lundqvist för 6+15, Strand för 12+8 och Rapp för 10+10 poäng. Med det toppade de den interna poängligan och skytteligan överlägset. Därtill gav det plats 8, 10 respektive 11 i seriens totala poängliga.

I förra säsongens viktiga sista och avslutande match, när kontraktet i Hockeyettan säkrades borta mot Segeltorp, var det just den här kedjan som var avgörande offensivt.

– Det känns riktigt roligt att få skriva på för ytterligare ett år i Mjölby. Känslan är att hela föreningen har vuxit och att det kommer att fortsätta på den vägen, säger Edvin Lundqvist.

– Nu får vi vara med och bygga ett lag från start i Hockeyettan och det ska bli spännande och förväntansfullt att se vad vi kan få ihop!

– Jättekul att få chansen en säsong till! Mjölby är ju min moderklubb, så det ska bli kul att återigen få representera klubben. Jag hoppas och tror att säsongen blir ett steg framåt och att vi är med och krigar om poäng mot alla lag, säger William Strand.

Att trion förlänger med Mjölby är kanske ingen jätteöverraskning för den som lyssnat på spelarnas egna tankar, men det är ändå väldigt glädjande att alla tre nu är med på det fortsatta MHC-tåget.

– Det ska bli jättekul att få representera Mjölby i ytterligare en säsong. Jag tycker att Mjölby har något bra på gång och jag vill vara med på den resan, säger Christoffer Rapp som strävar uppåt.

– Jag hoppas även att vi kan vara med och slåss om en topp 5-placering redan i höst, för jag tycker att vi har det i oss. Vi måste bara tro på det, så jag hoppas att hela Mjölby som stad även kommer och stöttar oss i vinter. Precis som i den sista matchen mot Segeltorp, det var ett galet tryck i klacken då och jag hoppas att det fortsätter så.