”Blivande toppback” förstärker MHC

Truppen inför Hockeyettan 2024/2025 växer nu fram, dag för dag. Denna gång kan vi med glädje presentera ett till nyförvärv i form av backen Ludvig Hendén, som trots sin unga ålder redan har etablerat sig ordentligt i seniorhockeyn och beskrivs som en blivande toppback.

In i Mjölbys trupp kliver nu en 21-årig i form av Ludvig Hendén, en högerskjutande back som har både tio matcher i HockeyAllsvenskan och en säsong med Lindlöven i Hockeyettan bakom sig.

– Jag är otroligt nöjd att vi har lyckats knyta till oss Ludvig och att han känner att MHC är rätt ställe för honom att fortsätta sin utveckling. Ludde är en högerskjutande back som jag var i kontakt med redan förra säsongen, när jag var inblandad i det tänkta lagbygget till Köping HC. Därför känner jag att vi har bra koll på honom, då vi har följt hans framfart under en längre tid, konstaterar huvudtränaren Jens Brändström.

– Vi får nu in en spelare som är tänkt att få en stor roll i laget. En back som har bra storlek, bra blick för spelet och som läser spelet på ett bra sätt. Ludde kan användas i alla spelformer och jag hoppas och tror att det är en blivande toppback som kommer in i truppen.

Ludvig har Linköping HC som moderklubb och tog som sistaårsjunior klivet till Södertäljes J20-lag, där han var lagkapten och alltså fick prova på spel i den näst högsta divisionen. Meritlistan innehåller även spel i TV-pucken, som lagkapten.

– Det ska bli skitkul och jag ser verkligen fram emot att komma till Mjölby. Det blir en rolig utmaning och så är det alltid roligt att återförenas med folk man känner, säger Ludvig själv.

– Jag har fått en del rutin nu, så det är bara att ut och köra och ha kul. Jag är en modern back som har lagt fokus på defensiven, men vill fortsätta att utveckla mitt offensiva spel.

Varmt välkommen till Mjölby Hockey, Ludvig Hendén!