Fansens ”bön” hjälpte. William Danielsen spelar i Falu IF 24/25. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

Fansens dröm blir sann * William Danielsen lämnar rivalen – flyttar hem till moderklubben * ”De har något bra på gång”

Faluns fans skanderade ”Wille längtar hem” i derbyna den här säsongen. 

Nu får de sin vilja igenom.

William Danielsen lämnar Borlänge för spel i rivalen och Falu IF.

– Det är min moderklubb och de har något bra på gång, säger forwarden. 

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

William Danielsen lämnade FIF som pojkspelare och gjorde fem säsonger i Leksand och spel i U16, J18 och J20 och landade i Borås under sin första seniorsäsong.

De tre senaste säsongerna har han varit en viktig forward i Borlänge HF.

Men nu blir det alltså spel i moderklubben igen.

Forwarden presenterades på torsdagskvällen och spelar för moderklubben 24/25.

Säkert till stor glädje för klubbens fans, som i ett av Daladerbyna i vintras hade en banderoll med orden ”Wille längtar hem”.

– Det känns fantastiskt att få hem William. En spelare som hunnit bevisat sig i ligan och som fortfarande har mer att ge. En spelskicklig forward som har de kvaliteter vi söker. Vi är också oerhört glada över att kunna få hem dessa spelare som har rötterna i stan, skriver FIF på sina sociala konton.

William Danielsen – som har gjort 63 poäng på 140 matcher i Hockeyettan – är imponerade av den resa hans moderklubb gjorde 23/24. 

– Det är kul att de har tagit klivet upp, Falun som stad ska ha ett lag på minst Hockeyettan-nivå tycker jag. Sedan resan de har gjort under året som gått, att efter en knackig start ta sig hela vägen till playoff imponerar. Det ska bli skitkul att få vara en del av den resan, säger han till Falu-Kuriren.

Han är också tydlig med vad han vill med sin hockey.

– Jag är inte nöjd med att vara i ettan, helst av allt vill jag hjälpa Falu IF att ta sig uppåt. Det är inte så att jag kommer hem för att jag är nöjd, för att det är skönt eller soft på något sätt. Det är hårt jobb som gäller. Målet som gäller för mig är att ta mig uppåt, säger han till Falu-Kuriren.

Falu IF har tidigare i vår förlängt med bland annat Oscar Haglund, som snittade över en poäng per match förra säsongen.

Detta visste du inte om spelarna i Falu IF * ”Slår på gps:en varje gång han ska till hallen” * Kaptenen berättar om sina lagkamrater * ”Alldeles illröd i ansiktet”