Inför Hudiksvall borta

Vi är halvvägs in i Kvalserien till Hockeyallsvenskan och nu väntar ett intensivt matchande för samtliga lagen där fem matcher ska spelas inom loppet av nio dagar. Av dessa fem har Brödernas/Väsby tre på bortais så det kommer att bli en hel del flängande i bussen under dessa dagar.

Den första bussresan tas under torsdagen då laget åker upp till Hälsingland och Hudiksvall för ett returmöte med Hudiksvalls HC. Brödernas/Väsby har dubbel revansch att kräva på hälsingarna. Dels för premiärförlusten i kvalserien, dels för epilogen i Allettan. Dessa två matcher har varit jämna historier men där Hudiksvall gjort de viktiga målen vilket till slut gjort att matcherna gått deras väg.

Hudiksvall ligger på samma poäng som Brödernas/Väsby där även de tagit åtta poäng men ligger trea i tabellen p g a ett mål sämre i målskillnad. Båda lagen ligger alltså tre poäng bakom serieledande Kristianstad som i sin tur möter seriefyran Halmstad under torsdagskvällen, som även de skuggar bakom. Det är helt klart viktiga poäng som står på spel så det gäller att insatsen för Brödernas/Väsby förhoppningsvis kan komma upp i den nivå som laget spelade mot Kristianstad i tisdags.

Då var det ett sant nöje att skåda laget som verkligen stod för en kanoninsats. Energinivå var rejält hög matchen igenom och det var tack vare den som laget till slut kunde mala ner det defensivt skickliga Kristianstad.

Matchbilden i Holmen Center blir nog inte som den i torsdags eftersom hemmalaget även de är ett offensivt starkt lag som gärna vill ha taktpinnen i matchen. De styrde sin match rätt bra mot Piteå i tisdags och vann till slut i övertiden efter att Piteå kvitterat sent i matchen.

En av många offensivt skickliga spelare i Hudiksvall finner vi i den tidigare Väsbyspelaren, Lucas Feuk. Han har blivit omskolad denna säsong då han numera befinner sig i en fjärdelina där hans främsta uppgift är att gnugga, buffla och mest vara i vägen. Jag har tagit några ord med Feuk inför matchen och hans tankar om den nya rollen, hur det ska bli att möta Brödernas/Väsby igen och vad han tror om matchen, berättar han bland annat följande om.

Hej Lucas! Ni får med er två poäng borta mot Piteå efter att ni avgjort i övertiden. Vad säger du om er insats under tisdagskvällen?

-Tjena! Tycker vi växer in mer och mer i matchen efter en lite sämre start. Efter en sen kvittering av Piteå är det skönt att sedan avgöra och få med oss extrapoängen hem i bussen.

Ni sköt betydligt fler skott än hemmalaget. Sett till det, borde ni ha avgjort matchen redan under ordinarie tid eller vad känner du?

-Ja, men det känner jag att vi var efter 60 minuter, så väldigt skönt att vi knep den extra poängen.

Ni har nu precis som vi, tagit åtta poäng halvvägs in i kvalserien. Är det något som ni är nöjda med eller hur skulle du vilja sammanfatta er start?

-Helt okej! Nu har vi mött alla lag och serien vänder. Vi skulle velat ha fler poäng så klart, men vi har ändå bra slagläge inför avslutningen.

Ni slog oss i premiären och på torsdag möts vi igen. Vad är dina tankar inför det mötet?

-Tankarna om den matchen är väl att den kommer bli lik tidigare matcher, tajt med mycket kamp.

Du har ju spelat i nästan en hel säsong med oss tidigare i karriären. Gör det att matchen känns ännu mer speciell för dig eller vad känner du?

-Jo, men de matcherna är alltid lite speciella på grund av den säsongen jag spelade där.

Du har ju tidigare varit en väldigt offensivt stark spelare men i år i Hudiksvall har du haft en mer defensiv roll. Hur känns det och har det varit en stor omställning för dig?

-Har arbetat in det över året och tycker att sedan mitten av Allettan, att jag kommit in bättre och gjort det bra i rollen och tagit för mig mer på isen.

Detta blir femte gången denna säsong som vi möter varandra, träningsmatcher inkluderat. Utifrån det, vet du ungefär vad som väntar och hur ska ni bäst kunna hantera det som du ser på det hela?

-Ja, vi vet mer eller mindre exakt vad som väntar och det gäller bara att vi spelar på vårt sätt och följer vår gameplan.

Slutligen Lucas, varför tror du på en framgångsrik torsdagskväll för er och vad tror du kommer att fälla avgörandet?

-Jag tror det på grund av att vi ska följa vår gameplan över hur vi ska spela och sedan kommer speciell teams fälla avgörandet till vår fördel!

// # 48 Lucas Feuk – Hudiksvalls HC

Matchtruppen för Brödernas/Väsby är intakt sedan Kristianstadsmatchen och förhoppningsvis kan laget göra en ”copy-paste” på den matchen.

Vid pennan

Krister Holmgren