Välskolad målvakt förlänger med MHC

Efter ett speluppehåll under en säsong kom Hugo Kullander in i hetluften i Hockeyettan under förra säsongen och gjorde det utifrån förutsättningarna väldigt bra. Nu är det klart att han också fortsätter i MHC under den kommande säsongen – där det finns ännu mer att ge.

I och med förlängningen går Hugo Kullander nu in på sin femte säsong i Mjölby, efter spel med Östersund under ett antal säsonger i junioråren och TV-pucksspel dessförinnan. Under tiden i Jämtland fick han också prova på spel i Hockeyettan. Den Linköpingsfostrade 24-åringen har en trygg spelstil, som smittar av sig på lagkamraterna ute på isen.

– Vi är väldigt glada att Hugo väljer att skriva nytt kontrakt för 2024/2025. Efter att ha haft uppehåll en säsong var tanken att Hugo skulle göra comeback i division två förra säsongen, men alla vet vi ju vad som hände och vips var det Hockeyettan comebacken skedde i, konstaterar huvudtränaren Jens Brändström.

– Med det i åtanke gjorde Hugo en mycket fin säsong och man ser på Hugo att potentialen finns där. Nu har han en säsong i ryggen och kan gå in i den kommande säsongen med det som utgångspunkt. Hugo är en välskolad målvakt och jag tror att han kommer att kommer ta ytterligare steg i vinter.

Enligt Hugo själv känns det först och främst väldigt roligt att ”krita på” ett nytt kontrakt med Mjölby Hockey.

– Jag trivs jättebra i klubben och i laget. Det känns som att det är ett gäng bra grabbar som kommer att bidra både på och utanför isen som redan har skrivit på inför nästa säsong.

– Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma, nu när vi får lite mer tid att förbereda oss inför en ny säsong i Hockeyettan. Det ska också bli väldigt kul att få spela framför våra fantastiska fans igen, de gjorde ett fantastiskt jobb förra säsongen!