Ryker publikrekordet på torsdag?

Efter första perioden stuvade coach Algeman om i femmorna och visade resultat i matchen mellan Kristianstad – Vimmerby vilket fick rejäl effekt då Hudik verkligen visade vad man kan och kom ut som ett helt nytt lag.

Matchen började väldigt fram och tillbaka mellan lagen. Halmstad som kunde spela avslappnat då man i princip inte hade något att spela för medans Hudik helst behövde vinna.
När lite mer än halva perioden gått fick Halmstad kvällens första powerplay och ungefär halvvägs in i det så tog Hammers ledningen via sin offensivt skicklige Victor Gagic.
Med cirka två minuter kvar så skulle hemmalaget även få straff.
Hemmalagets Lukas Sjöblom klev fram som straffskytt mot Isak Johansson, en duell som Johansson klev vinnande ur men på efterföljande tekning så var Robin Dahse påpasslig och sköt 2-0 till hemmalaget.
Resultat stod sig perioden ut.
Hudik gick inte att känna igen och gick till pausvila med underläge 2-0 samtidigt som serieledande Kristianstad gick till paus med underläge 3-0

När Hudik kom ut till andra perioden kunde man direkt se att coach Algeman kastat om i femmorna och vilken effekt det fick.
Från att pucken släpptes så var det Hudik för hela slanten i andra perioden.
Tre och en halv minut in så skulle man få sitt första powerplay, Halmstad klarade av det men i princip samtidigt som deras femte man kom in så hittade Alex Brännstam på ett mycket vackert sätt Axel Levanders blad och gästerna hade reducerat.
Endast trettio sekunder efter gästernas reducering så skulle även kvitteringen komma och det var återigen Alex Brännstam som skulle ligga bakom målet, denna gång som målskytt då han bröt pucken i offensiv zon och drev full fart mot mål och hängde dit den.
Efter kvitteringen så matade Hudik på och Halmstad längtade nog efter powerbreak.
Två minuter efter powerbreak så fullbordade bortalaget sin vändning genom att lagkapten Adam Byström Johansson nypt pucken i offensiv zon och på ett pricksäkert gjort mål.
Hudik var inte nöjda där utan hade bud på mer och med två minuter kvar så utökades ledningen efter att Henrik Olsén i ett friläge fintat ner Jacob Crespin och lyft in 4-2 till gästerna.
Olséns mål såg till att Hudik gick till pausvila med fyra raka mål och ett 4-2 överläge.

När tredje perioden startade så var frågan om Halmstad skulle hitta energi och kom ut likt Hudik i andra perioden och om Hudik skulle fortsätta trumma på som i andra.
Tidigt in i tredje perioden fick Halmstad en bra möjlighet att reducera genom ett powerplay men bortalaget städade av det.
Resterande del av perioden spelar Hudik på ett smart sätt utan några risker och när Halmstad rycker målvakten i slutet så fanns lägen för Hudik att sätta den i öppen kasse men sista perioden slutar mållöst och gästerna från Glada Hudik tar med sig tre otroligt viktiga poäng hem på bussen efter en otroligt stark andra period.
Extra glädjande var att Vimmerby höll ut borta mot Kristianstad.

Med tanke på vinst för Hudik och att Vimmerby höll ut och vann med sin match med 3-2 så väntar nu en rafflande match i Holmen Center på torsdag och publikrekordet från 2011 på 1471 personer hänger nu i farozonen för att slås.

Det är slutsålt på ståplats och endast ett fåtal platser kvar på sittplats.
Biljett köper du här

Det det finns begränsat antal onumrerade platser att köpa i entrén på onumrerad ståplats, då får man antingen stå under matchklockan, på nya ståplatsläktaren eller i klacken.
Risk för lapp på luckan.

Du kan redan nu köpa 50/50 lott till matchen här. Redan nu är potten uppe på fyrsiffrigt belopp

Det finns även möjlighet att stötta Hudik Hockeys kvalseriespel genom kvalseriepengen. Ett lotteri med fina priser från några av våra sponsorer.
Klicka här för att köpa lott och även se alla priser som är med i utlottningen. Dragning sker 26 april klockan 12:00.

Skribent: André Norman-Enström