Toppbacken Jesper Solomon Frisell och målvakten Viktor Kokman lämnar KHK, som tagit in Nils Bolin (till höger). FOTO: LEIF HELLERIN OCH ERIK KRUSE

Efter misslyckandet – de lämnar KHK * Toppbacken ett av namnen * Nye sportchefen: ”Vi har en plan på vad vi söker” * Nyförvärv

Karlskrona HK nådde inte kvalserien den här gången heller.

Nu väntar en stor ombyggnad av truppen.

Åtta spelare lämnar, däribland toppbackarna  Jesper Solomon Frisell och Martin Fransson. 

Glädjande för KHK: målvakten Carl Malmqvist och Alexander Heiver har förlängt – och så är nyförvärv nummer två nu presenterad.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Karlskrona HK tvångsnedflyttades ju till Hockeyettan 2020 och missade i våras att ta sig till kvalserien för fjärde säsongen i rad.

Första nyheten runt laget efter att säsongen tagit slut var ju att sportchefen Michael Sundlöv lämnar.

Förra veckan presenterades hans ersättare – och KHK satsar ungt här. 

Hampus Melén, 29, lämnar sina jobb som innesäljare och spelaragent och börjar jobba tätt tillsammans med huvudtränaren Magnus Sundqvist redan nu.

– Jag är anställd från 1 maj, men jag börjar så klart på en gång. Det första blir att lägga upp pusslet att skapa ett lag efter den lönestruktur vi har att gå efter, sa han till Blekingesport.

Som spelare gjorde Hampus Melén flera säsonger i ligan med Mörrum och han har också gjort två allsvenska säsonger med Tingsryd.

Och ja, nu har det börjat hända saker i truppen också. 

KHK meddelar att åtta spelare från truppen 23/24 försvinner.

En av dom: toppbacken Jesper Solomon Frisell, 26, den egna produkten som varit assisterande lagkapten de fyra senaste säsongerna och gjorde 21 poäng på 36 matcher i vintras.

– Det finns intresse både i Sverige och utomlands, vi får se vad som händer, skriver han i ett sms till Blekingesport.

Ett annat tungt tapp i defensiven kom på fredagen, när KHK gick ut med att även Martin Fransson försvinner.

Övriga som lämnar KHK är målvakten Viktor Kokman, backarna Gustav Berglund och Christopher Lynch (klar för Mjölby), forwardstvillingarna Tom och Martin Fridén samt centern Linus Lööf, 21, som KHK gärna ville ha kvar.

– Vi hade gärna sett Linus i truppen ännu en säsong i en ledande roll men saker skall hänga ihop. Detta är en helt odramatiskt ”skilsmässa” då man inte lyckats hitta en lösning som passar båda parter, säger tränaren Magnus Sundquist till klubbens hemsida.

***

Uppdaterad version fredag 19 april: 

KHK har under våren värvat in forwarden Nils Bolin från Visby Roma och presenterade på fredagen forwarden Axel Björnkvist, 22, från Tyringe.

Dessutom blev det samtidigt klart att målvakten Carl Malmqvist och forwarden Alexander Heiver förlängt sin avtal.

KHK har sedan tidigare rutinerade forwardsduon Filip Cruseman och John Henrion på kontrakt.

– Vi har en plan på vad vi söker och hur vi vill bygga. Jag kan säga att jobbet är i full gång och det ser bra ut, säger nye sportchefen Hampus Melén till Blekingesport.

Detta visste du inte om spelarna i KHK * ”Kropp som en grekisk gud” * Berättar om lagkamraterna * ”Ligans absolut bästa hårfäste”