Jakob Karlsson och Vimmerby lever efter ett osannolikt avgörande i sista sekunden. FOTO: ERIK KRUSE OCH HOCKEYETTAN PLAY

”Puckjäveln kom och det var en mindre hjärtattack…” * Vimmerbys hjälte om det osannolika avgörandet i slutsekunden * Se målet här!

Han kunde ha blivit syndabock efter en sen utvisning.

Han blev matchhjälte – efter en osannolik upplösning med ett mål i sista sekunden. 

– Det är ett otroligt scenario. Det känns som att det är skrivet i stjärnorna att vi ska fixa det nu, säger Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Nä, kvalserien är inget för de med svaga nerver.

Torsdagens upplösning i Renew Arena i norra Stockholm var…ja, vi vet inte riktigt hur vi ska uttrycka oss.

Men detta är i alla fall vad som hände vid ställningen 3–3.

* 57.52: Jakob Karlsson visas ut två minuter för en boarding – och drömmen om både seger och HockeyAllsvenskan såg ut att gå i kras.

* 59.38: Brödernas/Väsby – som var piskat att vinna för att ha en liten, liten chans kvar att vinna serien – plockar ut målvakten Victor Olsson i ett sista desperat försök att trycka in segerpucken.

* 59.52: Karlsson kommer in på isen, Vimmerby kämpar loss pucken bakom eget mål och Jakob Heljemo skickar fram den till Jakob Karlsson som tar emot den i mittzon och…skickar in 4–3 för Vimmerby i den tomma buren.

I sista sekunden!

Snacka om dramatik!

Och vilt firande framför de tillresta fansen.

– Det var bara extas där. Det var helt otroligt. Man har aldrig varit med om något liknande. Vi har åkt runt och förlorat i alla år i de viktiga matcherna och nu bara öppnar det upp sig. Det finns en chans i sista omgången. Man är bara så glad och försöker leva i det, säger han till sajten Dagens Vimmerby.

Vad Karlsson hann tänka när pucken kom från Heljemo?

– Puckjäveln kom och det var en mindre hjärtattack. Det är svårt att orientera sig där och jag kände bara, även att jag såg Anton (Carlsson) där borta, att jag skjuter direkt. Jag ville inte sjabbla bort det, men jag kollade inte ens upp. Jag har aldrig känt sån panik tidigare och tänkte ”vad fan händer nu?”. Det var så otroligt skönt att se den gå in, säger han till Dagens Vimmerby.

Karlsson, 34, med VH som moderklubb och poängmässigt störst i klubbens historia, var dock inte helt förvånad över Brödernas drag i slutminuterna.

– Det är ett otroligt scenario. Vi satt och pratade lite om att de borde plocka målvakten, eftersom det fanns en liten chans för dem att gå vidare. Det känns som att det är skrivet i stjärnorna att vi ska fixa det nu, säger han till Vimmerby Tidning.

VH är nu – inför lördagens avslutning – tvåa i tabellen. 

De avslutar själva hemma mot Halmstad medans KIK tar emot Brödernas/Väsby och en hel del talar för att de kan bli målskillnad som avgör detta drama.

– Jag tycker att Väsby är riktigt bra och att de sliter mycket mer än alla säger. Jag är säker på att de ger Kristianstad en tuff utmaning, säger Jakob Karlsson till hockeyettan.se.

TV: SE MÅLET OCH FIRANDET HÄR!

***

Läget i toppen:

1) Kristianstad 17 poäng (+2)

2) Vimmerby 17 poäng (-1)

3) Hudiksvall 16 poäng (+6)

Sista omgången lördag 20 april: Vimmerby-Halmstad, Kristianstad-Brödernas/Väsby, Hudiksvall-Piteå (16.00)

MATCHER KVALSERIEN OMGÅNG 9 TORSDAG 18 APRIL

Hudiksvall-Kristianstad 5–4 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Brödernas/Väsby-Vimmerby 3–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Piteå-Halmstad 5–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR

OMGÅNG 10: Lördag 20 april: Vimmerby-Halmstad, Kristianstad-Brödernas/Väsby, Hudiksvall-Piteå (16.00)

15 frågor till Vimmerbys Jakob Karlsson * ”Blir så lycklig när han slipper betala…” * Drömvärvningen: ”Jävlar vad han kan skjuta” * Bäste han mött och spelat med