Kinnander till ÖHF

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – kan meddela att man skrivit kontrakt med forwarden Joel Kinnander.
Kontraktet med Kinnander sträcker sig över säsongen 2025/2026.
– Joel har redan hunnit känna på spel i Hockeyettan vilket alltid är positivt. Han är ambitiös, vill lära sig saker för att utvecklas, och det är precis den karaktären vi vill ha i, och på, vårt lag, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Kinnander, som mäter 190 cm och väger 90 kg, är smålänning, inledde förra säsongen i USA innan han flyttade till Blekinge och Mörrum. Nu går flytten norrut, till Örnsköldsvik.
– Är förväntansfull, taggad och väldigt positivt inställd till ÖHF och deras mål och värderingar. Ska bli kul få fortsätta utvecklas som spelare och person, och är också väldigt säker på att detta samarbete kan bli lyckat, säger Joel Kinnander och fortsätter:
– Som spelare är jag offensiv, gillar att skjuta och göra mina lagkamrater bättre. Laget jag spelar för är det viktigaste och lagets framgång sitter i förarsätet.

IK Oskarshamn är Kinnanders moderklubb och under juniortiden var hemvisten Olofströms IK.
– Målet med kommande två säsonger är att utvecklas så mycket som möjligt och att laget ska ha framgång. Sen givetvis ska vi ha otroligt kul på vägen också, avslutar Kinnander som är född 2003.

Kontraktsläget i ÖHF:
Målvakter: Tamas Antek, Leo Granholm.
Backar: Hannes Alander, Vilgot Eriksson, Elias Hörnquist, Emil Jonsson.
Forwards: Anton Boström, Elias Boström, Lukas Carlsson, Joel Kinnander, Sander Skröder, Oliwer Stensson, Alex Mani Sveinsson.

#ÖHF #hockeyettan