Tranås backjätte väljer Bois!

I samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg presenterar Mariestad Bois idag ett riktigt fint nyförvärv. Det är den storväxte men spelskicklige backen Viktor Nilsson Westlund som väljer att lämna Tranås till förmån för Skaraborgs stolthet. Viktor har två riktigt starka säsonger i Tranås och kommer få en viktig roll i laget. 

Välkommen till klubben!

– Stort tack!

Vem är du som spelare och person?

– En tvåvägsback som sätter ett bra förstapass från egen zon. Har ett bra spelsinne och tycker själv jag är en bra skridskoåkare, jag vill vara ett offensivt hot och spela mycket powerplay och så.

Du har en lite annorlunda karriär, många har kommit till ettan från något elitgymnasium, men du spelade i tvåan fram till för två år sedan, berätta!

– Det började när jag skulle välja hockeygymnasium, då hade några mindre att välja på, bland annat Mariestad där jag var på try out, men jag kom inte in. Så det blev Sunne och körde där. Sedan har jag varit i diverse tvåanklubbar fram till jag spelade i Munkfors då det tog fart på utvecklingen- Där blev jag sedan utlånad till Tranås och fick sedan kontrakt där och har nu spelat där i två år. Sedan hade jag ettanerbjudanden innan när jag spelade i tvåan med, men då tyckte jag inte det passade riktigt. Jag ville inte ha bråttom iväg, det är det alldeles för många som har, utan mer is i magen. Och det har ju lönat sig!

Ja det blev en succésäsong direkt du anslöt till Tranås!

– Ja det var lite nervöst i inledningen, man undrade ju hur det skulle gå att komma in i spelsystem och tempo, men det gick bättre och bättre, så den är jag nöjd med. Sedan har jag följt upp den med en bra andrasäsong med, jag kunde bygga vidare på det jag lärde mig första säsongen på ett bra sätt.

Varför blir det Mariestad och inte en fortsättning i Tranås?

– Jag pratade med agenten häromdagen och då hade Calle hört av sig och sedan ringde han och pratade med mig, och utifrån det har jag fått en väldigt bra uppfattning om laget och föreningen. Det lät som ett väldigt intressant steg för mig, så det kändes väldigt rätt. Speciellt med de ambitioner Mariestad har så känns det spännande.

Vad är bilden han målar upp för dig?

– Att det är en familjär klubb där man är mån om att spelarna ska trivas, sedan att de ska ha ett bra lag med målet att nå kvalserien. Jag tror det är ett väldigt bra ställe att utvecklas mer på.

Tror du det är nyttigt att prova på en ny miljö för din egen utveckling?

– Ja jag har varit i Tranås i två år, så jag tror det ka vara bra med miljöombyte och prova nya utmaningar.

Du är ju en Värmlandspojk, har det spelat in att det blir närmare hem med?

– Ja det spelar ju också in, det blir närmare hemåt, det känns bra. Det blir inte så långt för familjen att komma och titta på hemmamatcherna heller.

Vad vill du ha ut av säsongen som kommer?

– Att spela så länge som möjligt och ta oss till kvalserien, och för egen del så vill jag fortsätta utvecklas. Jag är ett år äldre och vill bygga vidare på det jag är bra på och försöka fortsätta producera framåt. Att få mycket förtroende, men då måste man också prestera, men jag tror att jag kan få en bra roll i laget.

Hur ser sommarplanerna ut, blir det hem till Värmland och sköta sommarfysen där?

– Nej faktiskt inte, jag och min sambo bor kvar i Tranås till semestern vecka 28, så det blir sommarfys här och sedan efter semestern i Mariestad.

Hur taggad är du på en ny säsong?

– Väldigt taggad! När Mariestad var intresserade så vill man ju att det ska dra igång redan nu, jag ser fram emot säsongen väldigt mycket! Sedan ska det bli kul att träffa alla nya i laget.

Då avslutar vi med att be dig betygsätta olika delar av ditt spel i skala 1-5: Vi börjar med skridskoåkningen!

– Jag sätter en fyra, det är snabbheten som drar ner det, sedan är man back så man är bra på baklängesåkningen och vändningar och så.

Tacklingar?

– Jag får sätta en trea, jag är inte den som ska spela fysiskt på det viset, så där finns förbättringspotential. Där kan jag förbättra kommande säsong och vara lite mer fysisk.

Skottet?

– Jag kan ta en fyra, jag kan både skjuta handledare och direktskott, men oftast blir det handledsskott, man har inte tiden till slagskott mer än i powerplay.

Tekniken, är du trygg med puck?

– Det skulle jag säg att jag är bra på, jag säger en fyra. Jag är trygg med pucken överallt på isen.

Till sist: Spelförståelsen?

– Den sätter jag en femma på, det är min främsta styrka att jag läser spelet bra och ser isen.

Sportgruppen om Viktor:
”Viktor är en stor back med väldigt fin och mjuk skridskoåkning. Han läser också spelet på ett moget sätt. Han gjorde den gångna säsongen 31 poäng från backpositionen. En kille vi haft stenkoll på och vi tycker att han är en av de absolut bästa backarna i ligan.”  

 Gamle Boisbekantingen Gustaf Malmkvist som spelade med Viktor i Tranås säsongen som gick:
”En stor tvåvägsback men han har de mest styrkorna offensivt. Bra skridskoåkning, rörlig med ett hårt skott. Som person är han en väldigt bra lagkamrat och väldigt ödmjuk. En väldigt bra kille helt enkelt!”

Av Krister Holm

…och du!
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.