Dackell klar för ÖHF och ÖSK

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – och ÖSK Hockey har ett starkt samarbete.
Ytterligare förstärkning i det är att föreningarna tillsammans nu rekryterat en målvaktstränare.
Det handlar om Oliver Dackell.
Avtalet mellan föreningarna och Dackell sträcker sig över säsongen 2024/2025, med option om ytterligare en säsong.
– Det känns jätteroligt att kunna säga välkommen tillbaka till Oliver och hans synsätt på att utveckla, stötta och jobba med målvakter känns spännande, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Oliver Dackell, född 1998, kom till ÖHF och Hockeyettan säsongen 2018/2019 innan han gick vidare till MoDo Hockey och HockeyAllsvenskan. Under tiden i MoDo Hockey var han också under perioder utlånad till ÖHF. 2021 gick Dackells målvaktsresa vidare i norska Lillehammer innan han hösten 2022 hamnade i Östersund. Våren 2023 avslutade Dackell sin aktiva målvaktskarriär och under föregående säsong var han engagerad i ungdomshockey i Svedjeholmen. Nu tar han klivet till ÖHF och ÖSK, samt att han också är målvaktstränare för Ångermanlands pojklag i TV-pucken.
– Det är inspirerande att jobba med unga målvakter, att försöka hjälpa dem framåt i sin utveckling och stötta dom både på och utanför isen. Under min tid som aktiv målvakt har jag hunnit samla på mig mycket erfarenhet som jag nu vill föra över på andra målvakter. Jag kommer att anpassa mig till målvakterna individuellt i min roll som målvaktstränare, säger Oliver Dackell.

Avtalet innebär att Dackell är huvudansvarig målvaktstränare för ÖHF i Hockeyettan, samt för samarbetslagen i J20 och J18.

#ÖHF #hockeyettan