Nils Strandberg Sarén klar för Brödernas/Väsby

Den offensivt skickliga backen Nils Strandberg Sarén är klar för Brödernas/Väsby. Han ansluter närmast från Huddinge men kom fram i Djurgården där han även fick chansen att debutera i SHL.  

Vi säger varmt välkommen till Nils Strandberg Sarén. Försvararen har fått hela sin fostran i Djurgårdens organisation. Från ungdomslag till juniorlag och sedan hela vägen upp till herrlaget. Under hans sista säsong som junior, säsongen 2021/22, mottag han hederspriset som bästa juniorback för säsongen och kryddade densamma med nio matcher i SHL.

Det som kännetecknar Nils är hans fina skridskoåkning och goda speluppfattning samt passningsspel. Han är liten till växten, endast 167 centimeter lång men tack vare hans fart och goda timing ute på isen, är det inte något som ligger honom i fatet.

Hans goda speluppfattning har karaktäriserat honom under hela hans karriär och så även i Huddinge där han tillbringat de två senaste säsongerna. Där har han på 72 spelade matcher legat bakom 30 poäng vilket ger ett fint snitt om 0,42 poäng/match.

Vi känner väl till Nils eftersom vi stött på honom under de två säsongerna där och det ska nu bli spännande att få följa honom i vår miljö.

Sportchef Tom Tärnström om Nils tillskott till truppen:

– Nils försökte vi få till oss redan för två år sedan men då valde han i slutändan Huddinge som han representerat sedan dess. På isen är han en skridskostark rörlig tvåvägsback som är duktig med pucken. Det är också en spelare med god karaktär och vilja att alltid blir bättre så det ska bli väldigt spännande att se Nils i vår verksamhet nästa säsong.

Vid pennan,

Krister Holmgren

Foto: Erik Kruse