ESK förstärker med defensivt skicklig back

Foto: Alexander H, Inom Sverige

En ung och defensivt duktig back är nästa spelare att skriva på för Enköpings SK inför kommande säsong i Hockeyettan. Det handlar om snart 20-åriga Felix Lövgren som klubben värvar från Växjö Lakers juniororganisation.

Trots en komplett genomförd hockeygymnasietid hos Växjö Lakers så har Felix Lövgren en halv säsongs erfarenhet av seniorspel.

Han var nämligen utlånad till Alvesta SK i hockeytvåan i förfjol, ett lag som då tog sig hela vägen genom kvalserien och kvalificerade sig till Hockeyettan.

— Ja, det stämmer. Efter att jag skadat handen på hösten så blev jag utlånad till Alvesta och det ser jag bara som positivt. Jag fick en fin erfarenhet av att spela där och det är ju inte alla som får ha upplevelsen att spela upp ett lag till Hockeyettan, säger Felix Lövgren.

Nu går dock flyttlasset till Enköping för den Boro/Vetlanda-bördiga 20-åringen. Till hösten väntar spel med Enköping i Hockeyettan för den defensivt skickliga försvararen.

— Jag vill nog beskriva mig som en pålitlig defensiv och stresstålig spelare som gillar att hålla i pucken men som ändå vågar trycka på. Utanför isen försöker jag alltid höja stämningen, vara god och glad och alltid ha ett leende på läpparna, säger Felix på frågan om att beskriva sig själv.

Hur kom det sig att det blev ESK?

— Jag fick en bra bild av klubben och faciliteterna när jag var uppe och träffade Christian tidigare. Han lade upp allt på ett bra sätt och det lät intressant, svarar Felix.

Christian är såklart klubbens sportchef med efternamnet Nordenberg.

 

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>