KRIF:s kulturbärare Sebastian Magnusson lägger av. FOTO: LEIF HELLERIN

Slutar – efter 16 säsonger i ligan * KRIF:s kulturbärare Sebastian Magnusson: ”Kroppen pallar inte mer” * Kärleksfulla avskedet

Det är över nu.

Sebastian Magnusson har bestämt sig för att sluta – efter 16 säsonger i ligan.

– Ja, tyvärr pallar inte kroppen mer. Huvudet hade dock gärna velat köra några år till, säger han till hockeyettan.se.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Det har blivit dags att tacka av en riktig trotjänare i Hockeyettan.

KRIF:s veteran och klubbikon Sebastian Magnusson, 35, knuffar upp utrustningen på hyllan.

Han ådrog sig en svår skada våren 2023 – både skenbenet och vadbenet gick av  under en duell på en vanlig träning – men kom tillbaka till säsongen 23/24 och var med och förde KRIF till Allettan.

Men han lider fortfarande av skadan.

– Nu säger kroppen ifrån och har väl egentligen gjort det ett tag. De unga spelarna åker om mig nu för tiden och då är det dags att stiga åt sidan och låta dom ta över, säger han till KRIF:s sociala konton.

”Basse” debuterade i dåvarande division ett för Gislaved redan 08/09 och har också spelat för Mörrum, Tyringe och Kristianstad i ligan.

Men det är – såklart – KRIF han är mest förknippad med.

Det blev tolv säsonger, 465 tävlingsmatcher (serie och slutspel) och 306 poäng i Blekingeklubben.

– Självklart vill jag tacka alla i KRIF för fantastiska år. Alla runtomkring föreningen och speciellt till alla spelare som jag har fått äran att spela med och lära känna.  Sen vill jag passa på att tacka alla föreningsmänniskor och ungdomsledare där ute. De är hjältar som ger barn möjligheten att börja utöva denna underbara sport. Jag har haft fantastiska ledare under min uppväxt och utan dom hade jag inte varit där jag är idag, säger han ödmjukt till hockeyettan.se.

I den här långa sommarintervjun – gjorde i juli 2022 – ”lovade” Sebastian Magnusson att han skulle spela längre än sin vapendragare och nära vän Andreas Nordfeldt, 38, som har kontrakt ett år till.

– Han kommer aldrig lägga av innan mig, han kommer inte ens slänga upp rören om han inte kan gå, haha. Ingen av oss vill sluta först, båda vill avsluta med flest matcher, sa han då.

Men nu ger alltså Magnusson upp.

– Haha, ja, han får kliva ut segrande ur den fighten, säger ”Basse” och skrattar.

* Om du bara får välja en sak – vad är ditt bästa ögonblick/minne från tiden i KRIF?

– Första säsongen (11/12) när vi gick till kvalserien. Den avgörande playoff-matchen i Nyköping är ett minne jag ofta går tillbaka till. 

* Vad kommer du sakna mest?

– Känslan när man kollar runt i omklädningsrummet innan matcherna har jag alltid älskat. Just att känna att vi ska göra något bra som lag den kvällen är riktigt ”go”. Sen överlag att spela hockey inför publik är såklart något jag kommer sakna.  Men att komma ner till omklädningsrummet och hänga med 20 polare varje dag är det jag kommer sakna mest. Det är något jag förmodligen aldrig kommer ha igen. 

Sebastian Magnusson landade på 16 säsonger, 467 seriematcher och 291 poäng i ligan.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: ”Basse” tar ut sitt All Star-lag i KRIF

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!