Amerikansk center klar för Brödernas/Väsby

Efter fyra säsonger i Yale Bulldogs är centern ”Nik” Allain klar för Brödernas/Väsby.  

Vi säger varmt välkommen till Niklas ”Nik” Allain. Om efternamnet låter bekant så är det för att hans far, Keith Allain, faktiskt spelade i Väsby Hockey under två säsonger i början av åttiotalet. Han var en stor spelarprofil som målvakt, men som sedermera blev en ännu större profilerad tränare. Bland annat som assisterade tränare för USA och NHL-laget, Washington Capitals, och som sedan 2006 basat för universitetslaget Yale Bulldogs. Det är en skola i en liga som håller hög klass och som fostrat många NHL-spelare genom åren. Där har Niklas tillbringat fyra säsonger och varit en tongivande spelare.

Han fyller tjugofem år strax innan seriestarten i höst och är en välskolad center, som mäter 188 cm och väger 82 kilo. Han ses som en ansvarstagande center, som är bra i båda ändarna av isen och som ändå mäktat med det goda poängsnittet på omkring 0,4 poäng/match.  Vi ser fram emot hans ankomst med den extra kryddan i att såväl far som son nu båda har och kommer att representera föreningen.

– ”Nik” är en center med fin speluppfattning, fart och en härlig energi i sitt spel. Han är stark i boxplay och jobbar väldigt hårt över hela isen. Vi ser en stor uppsida i honom och tror att han kommer tillföra mycket nytta för oss under kommande säsong, säger sportchefen, Tom Tärnström.

Vid pennan:
Krister Holmgren
Foto: Yale Bulldogs