Bonnier News och Sundsvall Hockey skriver rekordavtal – så sänds SCA-Cupen de kommande fem åren

SCA-Cupen är Sveriges äldsta försäsongsturnering i ishockey och lockar storklubbar som Björklöven, Modo och Timrå.

Nu står det klart att Bonnier News kommer att sända alla matcher i minst fem år framöver.

– Det här betyder väldigt mycket för oss som förening att vi har en partner som vill sända och utveckla turneringen tillsammans med oss, säger Daniel Koskinen, marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.

SCA-Cupen i Sundsvall spelades för första gången 1974 och spelas i år för 51:a året i rad. Den noteringen gör cupen till Sveriges mest traditionstyngda försäsongsturnering.

Årets cup spelas 23-31 augusti med SHL-rivalerna MoDo Hockey och Timrå IK tillsammans med storsatsande hockeyallsvenska klubben Björklöven och arrangerande Sundsvall Hockey, till vardags i Hockeyettan.

Bonnier News har via sina varumärken, bland andra Expressen och Sundsvalls Tidning, sänt matcherna i turneringen under många år.
Nu tar parterna ett stort kliv framåt i samarbetet med ett nytt rekordstort femårsavtal. Det innebär att matcherna sänds i Bonnier News minst till och med till 2028 och att parterna tillsammans ska jobba för att utveckla SCA-Cupen till att bli ännu mer attraktiv.


– Sundsvall Hockey är en anrik förening med sunda värderingar och det är sådana partners vi vill jobba med. För oss är det en tradition, och en väldigt viktig sådan, att sända cupen och göra vassa sändningar med våra profiler på plats, säger Mattias Wallström, sportkoncept och rättighetschef på Bonnier News.

Målet med samarbetet är att SCA-Cupen ska bli starkare för varje år.
– Med Bonnier News så får vi både den lokala närvaron genom Sundsvalls Tidning och den nationella styrkan genom Expressen. Nu kommer vi att kunna jobba ännu mer fokuserat för att stärka cupen ytterligare de kommande åren, säger Daniel Koskinen, marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.


Så spelas SCA-Cupen 2024 i Brandcode Center i Sundsvall
Fredag 23/8, 19.00: Björklöven-MoDo (spelas i Winpos Arena i Umeå)

Tisdag 27/8, 19.00: Sundsvall-Björklöven

Onsdag 28/8, 19.00: Timrå – Björklöven

Torsdag 29/8, 19.00: Sundsvall – MoDo

Fredag 30/8, 19.00: Sundsvall-Timrå

Lördag 31/8, 15.00: MoDo-Timrå