Verksamhetsberättelse från styrelsen i Mariestad BoIS Hockey

Verksamhetsberättelse Mariestad BoIS Hockey

Styrelsen i Mariestad BoIS Hockey har skrivit ihop en sammanfattning om arbetet som pågått under säsongen och hur arbetet kommer fortlöpa.

”Säsongen 23/24 är i mål. Det har varit en utmanande och händelserik period för Mariestad BoIS Hockey både sportsligt och ekonomiskt. Genom hårt arbete har vi tillsammans i klubben tagit stora kliv i rätt riktning. Årsmötet stundar och där kommer vi informera mer om hur det ekonomiska utfallet blir samt berätta om vår verksamhet och de olika aktiviteter som vi genomfört under säsongen som varit.

Säsongen 23/24 lyckades vi inte nå de sportsliga mål som vi satte upp för herrarnas representationslag medans damerna lyckades bättre kopplat till målsättning. Sista månaderna har mycket tid lagts på att analysera resultaten för att ringa in vad vi kan göra annorlunda, utifrån de resurser vi har, för att lyckas bättre kommande säsong. Ett resultat av analysarbetet är att vi tillsatt en sportgrupp som består av Johan Frick, Filip Thörnqvist och Carl Johansson. Vi tror på teamarbete och att en sportgrupp kan bidra till att vi blir ännu bättre på att få in de spelare och karaktärer som passar det sätt vi vill spela. Det har även skett vissa förändringar i både spelartrupp och ledarstab som vi hoppas ska leda till bättre resultat och att nå vår målsättning för herrarna, vilket är spel i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Damerna hade sin första säsong i seriespel och bjöd på både bra hockey med vinster och laget slutade på en mycket hedrande tredjeplats i tabellen. Inför nästa säsong fortsätter våra damer att utveckla sig genom att nu i maj åka till Grekland och representera oss i en hockeyturnering som spelas 3v3. Under säsongen 23/24 jobbade vi med våra juniorer kring ett arbete kopplat till psykisk hälsa och värdegrund. Fokus låg på att öka kunskapen om beteenden och aktioner hos ledare och spelare som kan stärka den psykiska hälsan och skapa goda förutsättningar för fina prestationer. Värdegrundsarbetet kommer fortsätta under kommande säsong.

På juniorsidan har vi inlett ett samarbete med Töreboda HF där vi kommer ha ett J18 och ett J20 lag tillsammans, förutom våra egna juniorlag. Det ska bli oerhört kul att kunna erbjuda fler spelare plats och säkerställa att fler spelare kan spela längre i vår förening. Spelarna kommer dessutom kunna gå mellan lagen under säsongen beroende på hur deras utvecklingskurva ser ut. Ungdomssektion har fungerat väl under säsongen och vi har stora grupper där fokuset ligger på att ha roligt och utvecklas. Ett exempel på detta var under förra säsongen när A-pojk gick och vann hela DM. Under säsongen som har varit har ett flertal ledare deltagit i Svenska Hockeyförbundets ledarutbildningar och vi fokuserar även kommande säsong på att våra ledare i ungdomslagen fortsätter att utbilda sig.

Det är extra roligt att se hur många barn som börjar i vår hockeyskola och att vi har många tjejer som är aktiva i vår förening. Vi kommer fortsätta arbetet med att säkerställa att tjejhockeyn får bra förutsättningar att utvecklas i vår förening. Till sist vill vi TACKA alla som varit en del av vår förening föregående säsong och vi hoppas att ditt engagemang fortsätter. Vi behöver varenda en av er och vi blir gärna flera! Har du tankar eller idéer på hur föreningen kan utvecklas, eller om du själv vill hjälpa till inom föreningen. Tveka inte att höra av dig på [email protected] Vi hoppas även att vi ses på årsmötet den 17e juni klockan 18.00 i Mariehus Arena. Kom och gör din röst hörs så vi bygger ett ännu starkare Mariestad BoIS i framtiden! /Styrelsen Mariestad BoIS Hockey”