Gustav Berglund till Brödernas/Väsby

Gustav har spelat 41 matcher i Hockeyallsvenskan samt 15 matcher i SHL. Han har varit med i juniorlandslaget och blev NHL-draftad av Detroit Red Wings år 2019. Nu anländer Gustav Berglund till Brödernas/Väsby från Karlskrona HK.  

HV71-fostrade backen, Gustav Berglund, tillbringade pojk- och ungdomsåren i sin moderklubb, och fick som sextonåring göra sina första pojklandskamper. Säsongen efter, som J18-spelare, flyttade Gustav till Göteborg, där spel i Frölunda tog vid. Där tog den 189 centimeter långa och 95 kilo tunga Gustav ytterligare kliv med sin hockey, vilket även innebar åtta matcher i SHL samt även spel med U19-landslandslaget.

Som nybliven senior hamnade Gustav i Hockeyallsvenskan och Västerås IK, där han spelade en full säsong vilket då även innebar matcher mot Väsby. Samma säsong fick Gustav även spela en match med småkronorna i JVM.

Säsongen efter, 2021/22 flyttade Gustav till Mora där det blev tio matcher i Hockeyallsvenskan innan han mitt under säsongen lånades ut till Färjestad, där han fick chanser under sju matcher i SHL. Men mot slutet av den säsongen lånades Gustav vidare ut till Karlskrona och där han sedan blivit kvar fram till nu. Den högerfattade backen har där varit en väldigt nyttig spelare där han framför allt varit en viktig kugge för deras defensiv.

Sportchefen, Tom Tärnström, om Gustav Berglunds intåg till truppen:

– Gustav är en stor, stark och spelskicklig rightback, som gjort det bra i Karlskrona senaste två åren. Han har vuxit mycket i spelet över hela banan och fått ta ett stort ansvar. Vi tror att Gustav som spelare kommer passa perfekt in i vårt sätt att spela hockey och att han kommer tillföra laget bra saker både på och utanför isen.

Vid pennan:
Krister Holmgren
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån