Backbjässe klar

Arvid Henrikson draftades av NHL-laget Montréal i den sjunde rundan 2016. Han är juniorlandslagsmeriterad, har spelat fyra år på college i USA och kommer närmast från Hockeyallsvenskan och AIK. Nu är Arvid klar för Brödernas/Väsby.

Arvid Henrikson är urtypen av en backbjässe. 26-åringen mäter 195 centimeter och väger 96 kilo. Arvid är en klippa som sätter defensiven i första rummet och som aldrig tvekar över att smälla på i närkamperna.

Han är fostrad i SDE, men tog klivet till AIK ganska tidigt i junioråldern. Där fick han som junior känna på spel i såväl Hockeyallsvenskan som i Småkronorna, där det totalt blev fyra juniorlandskamper.

Säsongen efter blev det en säsong i Örebro, där han även fick spela en match i SHL innan fem år i USA tog vid. En säsong i juniorligan USHL innan fyra år i NCAA med Lake Superior State University väntade. Där gjorde han det så pass bra att han fick avsluta USA-sejouren med en match i AHL med San Jose Barracuda.

Efter att ekonomistudierna på College var avklarade kom Arvid inför fjolårssäsongen hem till Sverige för spel i Hockeyallsvenskan med Västervik. Den storvuxne backen, med den rörliga spelstilen, spelade så pass bra i den småländska klubben, att han mitt under den gångna säsongen blev värvad av AIK. Där blev det totalt 33 matcher.

Men nu väntar alltså spel med Brödernas/Väsby. Det blir ett rejält tillskott till vår backbesättning, något som vi är väldigt glada för.

Sportchefen, Tom Tärnströms, ord om Arvids ankomst till truppen:

– Arvid är en defensivt skicklig back med bra storlek och tydlighet i sitt spel. Han är en väldigt seriös individ som kommer till jobbet varje dag. Han kommer definitivt tillföra laget – både på såväl isen som utanför.

Läs mer om lagbygget här

Vid pennan:
Krister Holmgren
Foto: Bildbyrån