EXTRA – Nico Surenkin klar som huvudtränare

Kiruna IF har klart med en huvudtränare/sportchef. Nico Surenkin har precis skrivit under ett 3-års avtal, och ansluter i början av augusti.

 

Nico började sin tränarkarriär som juniortränare i Finland innan 3 säsonger i Hockeyettan väntade. tre klubbar på tre säsonger i Vimmerby, Eskilstuna Linden respektive Skövde och nu har Nico alltså bestämt sig för Kiruna.

 

Mattias Älvero om att Nico blir nästa tränare i Kiruna IF.

– Magkänslan är väldigt bra! Efter ett långt och tidvis segt sökande har vi äntligen en huvudtränare på plats. Det viktiga är inte att få klart något snabbt, utan att hitta rätt i vad som är den viktigaste anställningen för klubben.

 

Vi är otroligt nöjda över att Nico ville signera ett 3-årigt avtal! Ska vi vara hållbara och utvecklas över tid behöver vi kontinuitet, och ledare som är ambitiösa och driver verksamheten framåt. Speciellt i dessa tider då flertalet klubbar tyvärr inte klarar licenskraven för Hockeyettan.

 

Sportgruppen har haft en klar bild över vad vi söker av en huvudtränare och vilka egenskaper som är viktiga för att Kiruna IF ska kunna ta steg över tid. Nico är en ledare som är skicklig på individuell utveckling och feedback till spelare, något som blir viktigt med vårt unga lag bestående av många egna produkter.

 

Nico har även intressanta idéer hur laget taktiskt ska spela så det blir intressant att följa laget.

 

Förutom att Nico är huvudtränare och sportchef för a-laget ska han vara med och dra upp riktlinjer för juniorlagen samt vara delaktig i vårt hockeygymnasium. Vi ser att nyckeln till ett bra a-lag är att förbättra möjligheten för våra juniorer, så det är bättre förberedda till seniorspel.

 

En intervju med Nico kommer senare.

 

(Foto: Erik Kruse)