Tobias Sandberg förlänger!

En målvakt är halva laget sägs, det så därför är det otroligt viktigt att ha en stark sista utpost. Och nu kan det konstateras att Bois kommer ha en av ettans allra bästa, då sportgruppen i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg kan presentera en viktig förlängning med Tobias Sandberg. Han går därmed in på sin sjunde säsong i klubben.

Tobias Sandberg: Klar för spel i Bois ännu en säsong!

– Ja det känns fantastiskt kul.

Hur har tankarna gått?

– Det är klart att man inte var nöjd med hur förra säsongen var, både lagmässigt och för en själv. Det kändes riktigt tungt när man åkte ut, så man började fundera på hur jag ville göra. Jag var rätt less på hockey, sedan har suget kommit mer och mer och nu det senaste har jag känt hur mycket sug som helst, så det är inget att tveka på. Jag brinner för klubben och trivs oerhört bra och då vill jag spela ett år till för i mina ögon världens finaste klubb.

Vad är det som gör den så fin?

– Ända sedan dag ett för 6-7 år sedan så lärde jag mig älska staden och folket runtomkring. Jag har känt mig otroligt väl omhändertagen från dag ett. Sedan dess har jag skaffat mig ett liv här och kommer inte flytta mer, det har känts rätt från minut ett. Det kändes bra att få vända åter efter en utflykt en säsong till Vita Hästen, och det är här jag vill vara både privat och på isen, så det var inte mycket at tveka på.

Du har ändå varit runt i några klubbar innan du hamnade i Mariestad…

– Ja det var ett nytt lag varje år till jag kom hit, och jag har aldrig känt mig så hemma som här. Jag har lärt känna staden, folk både på och vid sidan av isen. Det är en stad jag uppskattar väldigt mycket och det gör det lättare att prestera och att trivas, så det är ett bra betyg till hela staden.

Du nämnde att du inte var nöjd med din egen säsong, vad saknades?

– Bra fråga, hade jag vetat det så hade jag kunnat göra något åt det, Samtidigt gjorde jag många matcher jag var nöjd med också, men jag kom inte upp i nivå riktigt på träningar och var inte så jämn som jag vill vara, så det var bitar jag kunde gjort bättre och som jag förhoppningsvis kan göra på ett bättre sätt kommande säsong.

Du fick delat ansvar med Isac Ohlsson under hösten där ni stod hälften av matcherna var, var det svårt att få rytmen när det blev så pass glest med matcher?

– Vi vet alla hur ettan funkar, det är inte så överdrivet många matcher, max två matcher i veckan, och då blir det lite långt mellan matcherna och då är det svårt att komma in i det. Det kan bli lite hackigt när man kanske inte får spela på ett tag. Jag har trivts med att spela ofta, man får en trygghet och lär känna laget och gör du en dålig insats så kan du få snabb revansch.

Samtidigt så hade ni kanske inte lika stabilt försvarsspel som tidigare säsongen som gick, där du ofta blev rätt övergiven. Var det frustrerande?

– Ja man vill ju hålla nollan varje match, sedan hade vi vunnit så hade det väl kvittat, men under kvalserien och slutspelet var det jämna matcher som slutade typ 2-1 och då behöver man vara stabila i båda riktningar, och under delar av serien så tappade vi antingen offensiven eller defensiven, så det blev lite obalans, och då är inte skillnanden större än att man förlorar.

Hur revanschsugen är du nu då?

– Det ska bli jäkligt roligt! Jag har varit med om några ombyggnationer, först när Eddie och Thörnqvist slutade, och sedan bröderna Engqvist och nu lämnar Johan Frick. Nu har man nästan varit här längst av alla! Då vill man visa nya och få dem att komma in i Boisandan, där gillar jag den nya sportgruppens tänk att vi ska komma tillbaka och bli det där jobbiga laget att möta, det ska bli väldigt roligt tycker jag.

Hur känns det att vara äldst i laget då?

– Jag trivs väldigt bra och ska jag spela så vill jag spela här, så det var kul att de ville ha mig ett år till.

Samtidigt är väl en målvakts bästa ålder just 30?

Jo så är det, så vi får väl se., Men jag har ärligt inte tänkt på det åldern så mycket, kroppen känns bra och ska jag spela så är det i Mariestad, jag tänker inte flyta. Jag vill med min rutin visa vad det betyder att spela här för mig och alla runt klubben. Man märker hur viktig hockeyn är för staden med alla som kommer på matcher, och som stannar en när man är ute på stan, så jag hoppas att jag kan vara med och visa vägen lite grann.

Du är ju inte bara målvakten Tobias Sandberg, du jobbar även som assisterande klubbchef, hur funkar det att kombinera?

– Det har funkat bra, det är svårt att ha en mer förstående arbetsgivare i alla fall, det är inte svårt att få ledigt på långa bortamatcher, och jag hoppas att jag får fortsatt ledigt denna säsong med, hahaha. Nej men det har funkat väldigt bra, jag vill ju klubben väl och det har funkat bra både på och vid sidan av. Jag har skilt på när jag jobbat och när jag spelat, när jag är i omklädningsrummet är jag spelare och då får alla visa respekt för det, och det har funkat bra.

Vad är roligast, på isen eller jobbet som klubbchef?

– Jag trivs fantastiskt bra med båda, det är kul att spela annars hade jag inte gjort det givetvis, sedan gillar jag föreningsutveckling också, och vill ta Bois till en högre nivå. Det finns ju också ett liv efter hockeyn. Så det är roligt att få göra det bästa jag vet och i det i den bästa klubben som finns, så jag får verkligen göra det bästa av två världar.

Du har mer uppgifter med, då du dessutom hjälper till med hockeygymnasiet!

– Ja man är i hallen större delen av dagen, så vi har gjort en bra deal när jag ska göra vad, det trivs jag med. Jag har haft hand lite om hockeygym, jag tycker det är roligt att få utveckla mig på annat håll med, det tycker jag att jag kan jag dra nytta av i mitt eget spel med, att få influenser om mitt målvaktsspel, men även kunna ge dem lite tips och tricks. Jag fick ut mycket av det i år och de verkar fått ut av det med och verkar vara nöjda. Jag brinner både för organisationsutveckling och ungdomsidrott.

Vad har du att säga om lagbygget som nu är näst intill klart?

– Jag tycker att det ser spännande ut. Vi har några som varit här några år nu i jag, Lukas Larsson, Jesper Lindén, Tobias Aronsson och Andreas Axelsson, sedan ska det bli kul att se de nya spelarna, jag har bland annat sett Viktor Nilsson Vestlund som är en väldigt skicklig back, nu ska det bli kul att lära känna dem som personer med. Så det känns som ett spännande lagbygge med kvalitet och fart, så det går nog att göra något bra av det.

Sportgruppen om förlängningen:

”Vi är mycket glada över att våran vägg Tobias ”Sanken” Sandberg väljer att stanna ytterligare en säsong hos oss! För alla BoIS-supportrar så behövs ingen närmare presentation, han har år efter år visat vilken enormt duktig hockeymålvakt han är! Han känns dessutom mer sugen än någonsin och vi skulle inte vilja byta målvakt med något annat lag i Hockeyettan. Kontraktet är skrivet på ett år.”

 

Till sist:

 

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*

Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.

 

* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.

 

Av Krister Holm