Matchrapport: Huddinge – Strömsbro HC

Strömsbro föll borta mot Huddinge med 8-1 på onsdagskvällen. Johan Börjesson noterades som enda målskytt för bortalaget.

Huddinge inledde piggt och kunde ta ledningen med 1-0 efter nästan fyra minuters spel när Niclas Lehmann kunde slå in pucken från nära håll. När Strömsbro spelade med för många man på banan kunde hemmlaget utöka sin ledning till 2-0 genom Fredrik Renström. Innan periodpaus ökade Huddinge på ytterligare till 3-0, återigen av Niclas Lehmann.
Rallarbo hade bud på att spräcka målnollan i den andra perioden men Pontus Eltonius stod sig säker i Huddingekassen. Istället var det hemmalaget som skulle göra 4-0 i numerärt överläge när Strömsbro fick sätta sig för en hakning. Det var en ställning som stod sig efter fyrtio spelade minuter. Den tredje och sista perioden hann knappt börja innan Huddinge hittade in i målprotokollet igen. 5-0 kom efter bara 13 sekunder och ännu en gång var det Niclas Lehmann som hittade en lucka bakom John Morelius. Efter det kändes matchen avgjord men de rödklädda gasade ändå på och kunde till slut vinna matchen med 8-1. Johan Börjesson gjorde Strömsbros första och enda mål när han skickade in reduceringspucken i numerärt underläge.

Huddinge IK – Strömsbro HC 8-1 (3-0, 1-0, 4-1)
Skott: 37-19 (9-6, 11-8, 17-5)
Utv: 4-14 (2-4, 2-4, 0-6)