Inför Allettan Norra: Skövde IK

Med tio dagar kvar tills pucken släpps i Allettan Norra kommer vi som arbetar för hockeyettan att presentera samtliga lag som kvalificerat sig för Allettan Norra.
En artikel om dagen, med den sista på självaste dagen när serien drar igång.

Vi inleder med det lag som slutade på femteplats i Hockeyettan Västra – Skövde IK.

Skövde IK slutade på femte plats i den västra serien med 43 inspelade poäng.
Laget var sju poäng före Köping HC på sjätte plats när serien summerades och målsättningen från klubbens sida var på förhand att ta sig till Allettan.
När det gäller powerplay och boxplay gjorde Skövde mål på 20,55% av sina numerära överlägen och hade 79,35% i boxplay.
Två siffror som måste höjas rejält om laget vill ha chans att nå målsättningen de satt upp under Allettan.
– Vi satsar på att bli topp åtta, sen får vi se efter det, menar Skövdes David Persson-Thorsell.

När det gäller publiksnitt så kom Skövde på andra plats efter suveräna Västerås med ett snitt på 1387 åskådare per match.

Bästa poängplockaren i Skövde under grundserien var något oväntat, Johan Planeby med 9 mål och 7 assist, 16 poäng totalt.

En spelare som kommer bli viktig för Skövde i Allettan är just David Persson-Thorsell, som för två år sedan spelade division II hockey med Tibro IK.
– Ja det är ganska stor skillnad på tvåan och ettan, det är många skickliga spelare i hockeyettan men i år har det gått helt okej, jag har ändrat lite i mitt spelsätt för att bli en bättre målvakt och agerar lite lugnare mellan stolparna nu, jämfört med när jag kom till Skövde, säger Persson-Thorsell.

Ett tag var han hela hockeyettans vassaste burväktare med en räddningsprocent på drygt 94 och ett snitt på strax över ett insläppt mål per match, ska Skövde kunna utmana om en playoffplats, vill det nog till att burväktaren kommer upp i den nivån på nytt efter jul.
– Klart det är roligt att det gått så pass bra, jag har lyckats fånga puckarna men jag har inte så där jätte mycket koll på vilken statistik jag har, det överlåter jag till andra, menar den ödmjuke målvakten.

Han har däremot väldigt dålig koll på lagen från den norra serien erkänner han.
– Ja de har jag inte mycket koll på, hur lagen från vår serie spelar vet vi nu, men dem ifrån norr har jag inte någon koll på faktiskt, ingen aning om vad de ligger på för nivå men jag kan tänka mig att topplagen håller hög klass där uppe, fortsätter Persson-Thorsell.

Skövde har dragit på sig 245 utvisningsminuter under grundserien och burväktaren anser att det måste bli bättre.
– Ja vi har haft en tendens att ta lite dumma utvisningar i år så det får vi rätta till i Allettan.

Det har även tillkommit en spelare i Skövdes trupp sedan grundserien avslutades, Oskar Olsson från IFK Arboga har anslutit till Skaraborgarna i jakten på en playoffplats och Persson-Thorsell tror det kan bli en bra förstärkning, även om han inte har jättebra koll på sin nya lagkamrat.
– Jag har faktiskt ingen koll på han men vi ska nog se till att han kommer bra in i laget, hälsar Skövdes sista utpost.

Ska Skövde ha någon som helst chans att ta sig vidare från Allettan Norra krävs det att samtliga spelare i laget går in med en 100%ig inställning i varje byte, att laget inte fortsätter ta onödiga utvisningar och minimerar sina misstag, annars kan laget bli ifrånsprunget poängmässigt ganska snabbt.

Skövde kommer att inleda Allettan Norra på hemmais mot länsrivalen och derbyantagonisten Mariestad BoIS HC den 27 november med retur i Mariestad två dagar senare, något som Persson-Thorsell ser fram emot.
– Ja det kommer bli skitskoj med två derbyn i inledningen, avslutar den sympatiske burväktaren.

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Erica Augustsson (sla.se)