Mycket skratt och glädje under sommarhockeylägren

Det har varit full fart i Mariehus Arena från kl.8 till kl.16 nästan alla dagar i två veckors tid. Sommarhockeyläger med god uppslutning. Torsdag-söndag förra veckan var det drygt 20 spelare födda 2004-2007 som var i full gång och denna veckan onsdag-fredag + internmatch lördag förmiddag var det ca 40 spelare födda 2008-2010 som intog isen. Andreas Appelgren har varit en av de ansvariga ledarna för lägerveckorna.

Hur har dessa två lägerveckor varit tycker du?

Det har varit jätteroligt för det första, det är kul att få jobba med yngre spelare. Det lyser i ögonen från morgon till kväll på dem. De vill ut på isen och lära sig saker. Det har varit ett bra läger både för oss ledare och för de ungdomar som har varit här.

Hur har upplägget på lägret sett ut?

Det har varit tre ispass om dagen och minst två fyspass. Vi har haft 5-6 juniorspelare med som har haft hand om spelarna även mellan träningarna. Upp till mat, upp till mellanmål och sådant. Det är även de som har hållit i fysen. Sedan har jag, Ronny Johansson, Rickard Blom och Robin Bäckström skött isträningarna. Adam Werner har varit och hälsat på denna veckan. Vi hade även målvaktstränare första veckan då William Stävenborg var med. Jag tycker att eleverna som har varit här på lägerskolan har fått väldigt mycket utbildning.

Tidigare år har det varit två ispass om dagen men nu alltså tre. Har det varit positivt eller negativt tycker du?

Det vet jag egentligen inte. Jag vet att det fanns reaktioner från tidigare år att många ville att det skulle vara tre pass. Jag kan tycka att det kanske är i mäktigaste laget för de här ungdomarna. De ska dessutom fysa och sådär runtomkring. För oss ledare är det egentligen inga problem. Man får utvärdera hur mycket deltagarna har orkat, vi får lyssna med både killarna och de 2 tjejer som har varit med och även lite föräldrar. Deltagarna har gjort det riktigt bra. Vi får göra en utvärdering nu efteråt vilket som är bäst.

Man har sett en del trötta spelare här i slutet av veckorna.

Ja och man får tänka på att man vill inte ha några skador och sådär. Det är lätt att sådana saker kommer om man blir trött och ofokuserad. För oss ledare är det inga problem, vi kan egentligen köra hur många pass som helst.

Du nämnde juniorerna som har varit med. De har gjort ett jättejobb.

Ja de har varit med hela dagarna och de har haft som uppgift att nästan punktmarkera spelarna och vara med dem hela tiden. Den här veckan till exempel så har det varit 40 stycken och att hålla ordning på 40 ganska små och spralliga ungdomar det tar ut sin rätt. Juniorerna är nog ganska trötta ikväll.

Adam Werner var som sagt var med en dag denna veckan. Jag hörde att han fick skriva en hel massa autografer bland annat.

Ja jag tror att han skrev oavbrutet i en timme. Det var jättesnällt av honom att ställa upp. Nu har han tränat autografskrivning så nu kan han det när han åker över till Colorado.

Vad tror du det betydde för spelarna och framförallt de målvakter som deltog att Adam var med?

Jag tror det betydde jättemycket. Framförallt så hade han en målvaktsträning med målvakterna och lärde ut lite saker. Även för de andra så är det otroligt stort. Dels så är det en kille som är härifrån Mariestad och så har han skrivit kontrakt med Colorado. De kan följa honom nu. De fick ta lite kort och de har hans autograf. När rubrikerna kommer sedan så kan de säga att de till och med har gjort mål på straff på honom. Jag tror att samtliga spelare lyckades göra mål på honom.

De två tjejer som var med deltog denna veckan va?

Ja det stämmer! De har varit jätteduktiga och de är väldigt skickliga på skridskorna. Det är lite intressant att de är så bra på skridskorna och tekniken börjar komma mer och mer. När man har övningar så märks det absolut ingen skillnad. Man ser inte att det är tjejer där ute och de verkar trivas väldigt bra i gruppen. Det är kul att det kommer tjejer som vill spela och jag hoppas att de blir ändå fler så att de även kan ha ett eget lag. Samtidigt är det bra att de fortsätter att spela med killarna så länge de kan.

Klubben har ju en vision om att kunna ha ett tjejlag så småningom.

Det vore jättekul! Jag tror att om det är någon föreningen här i Skaraborg som ska ta lite ansvar kring tjejhockeyn så är det Mariestad. Även om Mariestad inte är en så stor stad så finns kulturen här och det är här man ska samla ihop tjejerna tycker jag och skapa ett lag.

av Susanna Johansson

Mariestad Bois Hockey vill rikta ett stort tack till alla ledare och övriga som har hjälpt till under dessa veckor. Ett extra stort tack till våra juniorer, Johan Sjölander, Manne Håkansson, Ludwig Bergström, Johannes Andersson, Helmer Rydholm, Samuel Näslund och Anton Karlsson, som har gjort ett jättejobb!