Intervju med William Halldén och Wille Åström i Kalix HC

Vi fick en pratstund med William Halldén och Wille Åström, nya för i år i Kalix HC-tröjan. Båda två började säsongen i J20-laget, där de visat framfötterna och i nuläget hittar vi dom båda i a-truppen.

Vi börjar med William Halldén, hur är livet i norr för en gävlebo? Hur kommer det sig att du valde Kalix? Livet uppe i norr är väldigt bra, jag trivs bra både på och utanför isen! Jag hade en bra dialog med Kalix redan inför förra säsongen men valde då att skriva på för Malung istället. När Malung sen inte ville förlänga så hörde jag av mig till Kalix igen och efter det gick allting väldigt snabbt.

 Halldén du kommer från en hel del spel i division 1 ifjol med 18 matcher, hur har det känts att börja säsongen i J20? Självklart hade jag en målsättning att ta en plats i a-laget direkt men fick börja i J20, och då var det bara att ge järnet varje dag i J20 och vänta på att chansen skulle dyka upp i a-laget.

Vad gör du utanför isen, och vad har vi att förvänta oss av dig på isen? Utanför isen försöker jag vara med mycket vänner och mest ta det lugnt hemma. Just nu jobbar jag som vikarie inom hemtjänsten. Ute på isen vill jag kunna bidra med hårt jobb och att försöka sätta dit puckarna när chanserna kommer.

Över till Wille Åström, vad fick dig att välja Kalix HC? Varför jag valde att komma till Kalix var för att jag hade tagit studenten i Övik och kände att jag ville flytta närmare hem. Då kom Kalix upp, jag var och testade en vecka och jag tyckte att allt kändes jättebra.

Wille, du anslöt ifrån Modo och startade säsongen i J20, idag gör du din sjunde match i divison 1. Hur känns det att spela division 1 kontra J20-hockey? Den största skillnaden jag tycker är mellan J20 och Division 1 är pucktempot, i Division 1 är det mycket snabbare och man får inte lika mycket tid att göra något kreativt.

Vem är Wille Åström vid sidan av isen, samt på isen? Vid sidan av isen så är jag en väldigt lugn kille som gillar att umgås med sina kompisar på fritiden. Jag jobbar just nu som elektriker på Part, där Kalix hockey hjälpte till att få tjänsten. På isen är det först och främst att göra jobbet i 60 minuter, sen är jag en spelare som vill göra poäng och hjälpa laget på det viset. Men att alltid göra jobbet, för poäng kommer om man gör rätt saker på isen.

Till sist, vad tror du om kvällens match mot Kiruna AIF? Det ska till att börja med bli kul att spela mot AIF, som blir en viktig match för oss om vi ska kunna vinna serien och gå vidare till playoff som vi har som mål.

Vi säger tack till båda för pratstunden och önskar dem lycka till i fortsättningen!