Mariestad utmanar om seriesegern

Det var inget enkelt motstånd Bois ställdes inför i allettans sista hemmamatch. Suveräna serieledarna Halmstad, som näst intill varit omöjliga att besegra, fick dock se sig slagna med rättvisa 3-1 (2-1,1-0,0-0) av ett väldigt stabilt spelande Mariestad. Bois hade taktpinnen i stort sett över 60 minuter och framför allt så spelade man ett väldigt bra försvarsspel.

Bois inledde väldigt piggt och förlade med en frejdig skridskoåkning pucken inledningsvis till Halmstads zon. Men det blev kanske lite för frejdigt efter knappt fem minuters spel, för då åkt Erik Olsson på ett matchstraff för charging. Bois spelar dock fem minuter riktigt bra boxplay och skapar faktiskt farligare chanser än Halmstad. När sedan Bois i slutet av femminutaren får med sig en utvisning så är det Bois som tar ledningen. Douglas Lögdahl skottpassar in till Simon Eriksson som styr in pucken via stolpen till 1-0. Bois fortsätter att föra spelet, men Halmstad var farliga på omställningar och Sandberg får först rädda ett friläge innan 1-1-målet kom. Sebastian Åkesson hittar i ett två mot två-läge Viktor Gagic med en passning mot bortre stolpen och Gagic styr hårt uppvaktad ändå in kvitteringen. Bois replikerar dock tämligen omgående. Lukas Larsson lägger fram en riktig macka till Lukas Jidenius att åka på och då hängde inte Halmstadsbacken med utan Jidenius rycker sig fri och lägger in pucken med en backhand mellan benen på Halmstads målvakt Anton Malmborg. Bois leder rättvist efter den första perioden med 2-1, faktum är att Halmstad trots fem minuters powerplay bara tilläts skjuta fem skott på mål under den första perioden.

Den andra perioden inleds med ett Boispowerplay men där får man ingen utdelning. Det ger dock Bois initiativet, ett initiativ man inte släpper under den andra perioden. Bois checkar hårt på Halmstadsbackarna som håller i pucken lite för länge så Bois kan vinna pucken och får långa anfall. Men det är inte på ett långt anfall man gör 3-1, tvärtom är det efter ett av enstaka Halmstadsanfall som det viktiga målet faller. Pucken åker ur Boiszonen och Enton Mamborg tvekar om han ska kliva ut och ta pucken eller inte och hamnar på mellanhand och det ger Jesper Lindén som sprintade ikapp pucken att gyllene läge som han förvaltade på bästa sätt. Upp med pucken i krysset bara, ingen pardon! Mot slutet av perioden så har Halmstad ett par lägen sedan Bois tappat puckar på fel ställen, men Sandberg visar klass.

Inför den tredje perioden hade Bois pratat om att spela säkert bakåt och inte släppa till något, det märktes på spelet. Bois checkade inte riktigt lika mycket, men var inte blyga att kliva på om läge fanns. Resten av tiden stängde man mittzonen och Halmstad hade förtvivlat svårt att komma igenom. Bois har periodens klart bästa chanser, bland annat har Jesper Lindén ett friläge, men något mer mål blir det inte, trots att Halmstad tar ut målvakten på slutet så har de förtvivlat svårt att skapa något hett och Bois håller undan och vinner med 3-1.

Många var bra idag, ingen föll ur ramen utan alla gjorde ett riktigt bra jobb. Douglas Lögdahl och Johan Frick vill jag dock plussa för lite extra. De två nyanlända spelarna, Adam Willig och Philip Elgeståhl ska också hyllas. Adam spelade bland annat ett excellent boxplayspel och Philip var hela tiden ett hot med sin eminenta skridskoåkning.

I och med segern avancerar Bois till en fjärdeplats och man har faktiskt chans att vinna serien inför den sista omgången. Men då krävs att Bois vinner den sista matchen, borta mot Nybro på onsdag.