Presentation av Bois nya målvakt

Gustav Bågenvik presenterades i helgen som ny målvakt i Mariestad Bois. Tanken är att han ska vara backup på hemmaplan ifall någon av Bois två målvakter blir skadad. Hemsidan ringde upp honom för att lära känna honom lite bättre.

Du kan väl börja med att presentera dig!

Jag är en ambitiös kille som vill utveckla mitt hockeyspelande så mycket som möjligt. Försöker lita på mitt spelsinne och ha bra tålamod på isen. Vid sidan av är jag lugn och gör inte så mycket väsen av mig, spelar mycket golf på somrarna fast bara på hobbynivå.

Du kommer från Grums som överraskande gick till allettan, vad säger du om er säsong?

Jag tycker vi gör en bra säsong. Det var inte många som trodde på oss och det passade oss bra, för då kunde vi bara ta match för match i lugn och ro och vi var var klart värda att få spela allettan till slut. Vi hade lite studs ut i början av allettan och lite för stor respekt gentemot de större lagen, vi vågade inte ta för oss. Så vi har några matcher vi skulle ha kunnat plocka mer poäng än vi gjorde, det var lite surt.

Och din egen säsong, vad kan du säga om den?

Jag hade en mycket bra säsong, det var inte många i seniorhockeyn som hade koll på mig, så det var skönt att få ett uppswing efter junioråren och visa att man är en bra målvakt.

Du spelade lite mot Mariestad eller hur?

Ja jag spelade båda matcherna mot Mariestad i grundserien och den sista i allettan.

Vad fick du för intryck av Mariestad i matcherna?

Att det var ett väldigt skickligt lag som gillar att hålla i pucken och spelar bra hockey. Det var svåra matcher, ett svårt lag att möta.

Dealen ut på?

Att jag ska vara standby hemma och händer det något så får jag chansen att vara med i truppn och

Hur står sig Mariestad jämfört med de andra allettanlagen ni mötte tycker du?

Jag tycker det är ett bra lag som ska vara med i toppen, sedan har det varit extremt jämna matcher mellan alla lag så det ska bli spännande att se hur det går i playoff.  Förhoppningsvis ska vi spela kval så långt in på våren som möjligt.

Du spelar gärna länge i vår?

Jag har inget emot att spela långt fram, det hade varit roligt, sedan önskar man inte skada på någon. Men det är klart det varit roligt.

Vad tänkte du när Calle Johansson (Bois sportchef) ringde?

Det var inte mycket att fundera på. Jag fick en bra bild av vad han ville och jag tog en timme att fundera men det kändes bra direkt så det var inte mycket att fundera på egentligen.

Känner du någon i Mariestad?

Känner igen spelare gör jag, men jag har inte spelat med någon, utan det är helt nya ansikten.

Kommer du att vara med något och träna eller hur går tankarna?

Jag kommer att komma ner någon gång mest för att säga hej och så att de får ett ansikte på mig, så får vi se längre fram hur det blir sedan.

Spelar och tränar du med Grums under tiden?

Jag får inte spela men tränar gör jag, så jag håller igång.

Av Krister Holm

Foto Grums hemsida