En vecka till seriepremiär – Här är oddsen

Om en vecka, fredag 2 oktober 19:00, görs de första nedsläppen för säsongen 20/21 av ATG Hockeyettan, och nu finns oddsen för vilka lag som kommer att toppa serierna.

Sju dagar tills ATG Hockeyettan 20/21 inleds med möten mellan Visby/Roma och Vallentuna samt Forshaga och Malung, som därefter följs en helg fylld med matcher för nästintill samtliga lag. Vi kommer få se nykomlingarna Sundsvall spela borta mot Örnsköldsvik under söndagen och Karlskrona, de får starta säsongen samma dag med ett bortamöte mot Vikings.

Nu går det även att ladda upp inför premiären med oddsen från ATG för vilka fem lag som tippas placera sig högst upp. I ATG Hockeyettan Norra tippas både Boden och Östersund placera sig inom det spannet med 1.05, en lågoddsare helt klart. När upptaktsträffen gick av stapeln i måndags var det dock Boden som tippades som vinnare av tränarna. Tätt inpå kommer Piteå på 1.20, Teg på 1.25 och Kalix på 1.75. Därefter är det upp till 2.65 som nästa lag ligger på, vilket är Kiruna AIF, som då alltså tippas att hamna precis utanför topp fem.

I ATG Hockeyettan Södra står ett lag lite säkrare än de andra och det är Troja/Ljungby på 1.10 enligt ATGs Odds, vilket även var laget som tränarna själva tippade skulle ta hem serien. Sedan kommer Vikings på 1.25, och förra årets HockeyAllsvenska lag Karlskrona har oddsen 1.35 att ta en placering fem eller uppåt. Därefter kommer Vimmerby på 1.70 och Hammers på 1.80.

ATG Hockeyettan Västra består även de av två lågoddsare enligt ATG. Här finns Borlänge och Mariestad på 1.05. Två lag som låg jämna i tippningen från tränarnas håll där Borlänge knep tippningen efter en röst från just Mariestad. Därefter i oddsen från ATG finns Lindlöven på 1.25, Skövde på 1.30 och slutligen HC Dalen på 1.35.

I ATG Hockeyettan Östra ligger två lag på 1.10, Hudiksvall samt Huddinge, där tränarna däremot under onsdagens upptaktsträff tippade på Hudiksvall. Därefter finns Vallentuna på 1.25, Strömsbro på 1.35 och Visby/Roma på 1.40. Hoppet ner till övriga är långt, på 3.45 finns Wings följt av Enköping på 4.00, enligt oddsen.

Hur det egentligen slutar vet vi dock i slutet av december när seriespelet är slut. Men en fingervisning kanske redan kommer när lagen ställer sig på isen nästa helg för seriepremiären. Matcherna kommer att genom hela säsongen att sändas live på ATG Hockeyettan play, och de första matcherna sänds alltså om en vecka, fredag 2 oktober 19:00.

Och om du missade veckans upptaktsträffar där bland annat intervjuer med seriens tränarna gjordes, säsongens nya upplägg förklarades och de första omgångarna drogs igenom, så finns alla sändningar länkade här.

Upptaktsträff ATG Hockeyettan Norra
Upptaktsträff ATG Hockeyettan Södra
Upptaktsträff ATG Hockeyettan Västra
Upptaktsträff ATG Hockeyettan Östra

Redaktör Maria Bergström