QUIZ: Vad kan du om Hockeyettan? Här är ytterligare 20 nya frågor om ligan

Vad kan du om Hockeyettan?

Nu, mitt emellan alla silly-season-nyheter och i väntan på nästa säsong, ger vi er chansen att testa era kunskaper om ligan.

Här är ytterligare 20 nya frågor om ligan – hur många klarar du?

Svaren hittar ni längst ned i artikeln.

FRÅGA 1: Hur många poäng gjorde Dennis Finn Olsson den här säsongen? 

a) 33

b) 37

c) 35

d) 34

FRÅGA 2: Vad heter Vimmerbys nye tränare?

a) Stefan Lundh

b) Staffan Lundh

c) Henrik Lundh

d) Niklas Lundh

FRÅGA 3: Vem var kapten i Enköping den här säsongen?

a) William Kaiser

b) Adam Rachidi

c) Jesper Bärgård

d) Adam Lidström

FRÅGA 4: Målvakten Claes Endre är klar för Björklöven. I vilken Hockeyettan klubb startade han karriären?

a) Nacka

b) Segeltorp

c) Boden

d) Tumba

FRÅGA 5: Vilket nummer hade Martin Pärna i Halmstad den här säsongen?

a) 60  

b) 61

c) 88

d) 65

FRÅGA 6: Vilket lag har Soft Center Arena som hemmaarena?

a) Karlskrona

b) KRIF

c) Mörrum

d) Kalmar

FRÅGA 7: Vad kallas Mariestads tränare Andreas Appelgren?

a) Adde

b) Äpplet

c) Appe

d) Ante

FRÅGA 8: Huddinge vann den östra grundserien. Hur många poäng hade dom?

a) 51

b) 54

c) 53

d) 56

FRÅGA 9: Jonas Lindström har över 500 matcher i ligan, hur många poäng gjorde han förra året i Sundsvall?

a) 28

b) 24

c) 27

d) 22

FRÅGA 10: Vilket lag slutade högst utav de från Blekinge?

a) KRIF

b) Karlskrona

c) Mörrum

FRÅGA 11: Den här säsongen spelade Lucas Jidenius kvalserie med Mariestad, vart kommer han att spela i höst?

a) Kalmar

b) Vimmerby

c) KRIF

d) Mariestad

FRÅGA 12: Vem vann interna poängligan i Visby/Roma i år?

a) Ville Heikkinen

b) Albin Kedbrant

c) Sami Tamminen

d) Erik Palm

FRÅGA 13: Vilket år bildades Karlskrona?

a) 2003

b) 2002

c) 2001

d) 2004

FRÅGA 14: Vilket lags hemmaarena har smeknamnet “Staaren savka”?

a) Sundsvall

b) Östersund

c) Örnsköldsvik

d) Vännäs

FRÅGA 15: Vilket lag delar Teg hemmaarena med?

a) Björklöven

b) Timrå

c) MODO  

d) Skellefteå

FRÅGA 16: Victor Wänghult vann Hockeyettans poängliga den här säsongen, hur många poäng gjorde han totalt?

a) 75

b) 77

c) 76

d) 74

FRÅGA 17: Jesper Broeng är en fin värvning av Mariestad, hur många poäng gjorde backen för Lindlöven i år?

a) 29

b) 31

c) 33  

d) 35

FRÅGA 18: Vad heter Eskilstuna-laget Lindens hemmaarena?

a) Eskilstuna Arena

b) Sméhallen  

c) Tunahallen

d) Eskilstuna Ishall

FRÅGA 19: Vem är tidernas målkung i Hockeyettan?

a) Björn Jonason

b) Lars Trygg

c) Marcus Eriksson

d) Andreaz Persson

FRÅGA 20: Erik Lindström är klar för sin tionde säsong i Nybro, vilken är hans moderklubb?

a) Forshaga

b) Malung

c) BIK Karlskoga

d) Grums

Hur gick det för er? Här hittar ni dom rätta svaren.

1. c
2. b
3. c
4. d
5. a
6. b
7. b
8. d
9. b
10. c
11. b
12. c
13. c
14. b
15. a
16. b
17. c
18. b
19. b
20. d