Kalix förlorar svår bortamatch

Första perioden börjar Hudiksvall bäst och har mycket puck i Kalix försvarszon men skapar inga riktigt heta chanser. Efter 10 minuter har Kalix kommit in i matchen och skapar flera bra chanser. Perioden slutar mållös men Kalix har periodens bästa chans när man skapar en 2 mot 1 framför Hudiksvalls mål.

Andra perioden får Kalix spela 5 mot 3 i drygt en halv minut och sen 5 mot 4 men lyckas inte spräcka nollan. Efter utvisningarna blev det lite böljande spel. Sista 10 minuterna av perioden blev det mycket Hudiksvall som också tog ledningen med 1-0 med 8 minuter kvar av perioden. På en omställning lyckas så Kalix kvittera genom John Hansson pass av Hampus Sjölund. Med 5 minuter kvar av perioden tilldöms Hudiksvall straff men Anton i målet räddar. Med 4 minuter kvar av perioden åker Kalix på en utvisning som Hudiksvall utnyttjar till 2-1.

Tredje perioden får Kalix inleda med boxplay i 4 minuter men gör det bra och matchen lever fortfarande. Men 6 minuter in i perioden kommer så 3-1 och Kalix får en brantare uppförsbacke. Kalix försöker få kontakt och skapar en del chanser men lyckas inte reducera. På slutet tar Kalix ut målvakten och då kommer 4-1 i tom bur.

Kalix håller liv i matchen tills 3-1 kommer mot ett bra Hudiksvall. Nu går resan vidare mot Gävle för match mot Strömsbro i morgon.