Inga poäng för Kalix i Gävle

Strömsbro IF- Kalix HC 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Första perioden blev lite svängig där lagen avlöste varann med korta anfall. Inget av lagen lyckades med några längre anfall. Perioden ganska jämn spelmässigt men målen uteblev. Chanser saknades inte, Kalix hade två frilägen utan att lyckas få in pucken sådana chanser måste man utnyttja i jämna matcher. Skott 8-6.

Andra perioden knappt 5 minuter gammal när 1-0 kommer efter en omställning där man lyckades få fram pucken till en fristående Jonathan Backlund som sätter pucken i mål, Kalix spelare hann inte fram för att förhindra målet. 34 sekunder senare kommer så 2-0 efter att Kalix förlorat pucken i en närkamp vi sargen och pucken går fram till en fristående Emil Lindgren som inte gör något misstag. Strömsbro fick nu långa anfall i Kalix zon och det var Anton i målet som höll Kalix kvar i matchen. Kalix saknade inte chanser bland annat missade man två frilägen igen. Skott 18-8.

Tredje perioden höjde sig Kalix och skapade flera bra anfall i början men på en omställning efter drygt 3 minuter sticker Strömsbro mellan och gör 3-0. Kalix försöker få in en reducering och skapar lite tryck i Strömsbros zon. När 7 minuter återstår kommer så 3-1 genom Conner Jean och ett lite hopp tänds. Någon minut senare får Kalix åter ett friläge men missar 3-2 där och matchen hade nog fått en annan utgång. Skott 10-11.

Skott totalt: 36-25.

Tränarna i Kalix var naturligtvis besvikna efter helgens två förluster men halva serien återstår och det är fortfarande 27 poäng att spela om.