Kalix föll i tredje perioden mot Sundsvall

Kalix gör en betydligt bättre match idag söndag än matchen igår mot Örnsköldsvik. Tyvärr räckte det inte till poäng efter ett par olyckliga mål i slutperioden.

Första perioden spelade Kalix bra och var det lag som skapade många bra målchanser men som tidigare har man svårt att få in pucken i mål. Man får spela boxplay vid ett tillfällen och klarade det bra. Perioden mållös.

Andra perioden hade Sundsvall lite mer av spelet speciellt under de perioder när Kalix hade utvisade spelare. I slutet av perioden fick Kalix spela Power play under 3 minuter men har väldigt svårt att få till det i PP. Perioden mållös.

Tredje perioden får Kalix starta med en spelare mer och efter en minut händer det som inte får hända. En Sundsvalls spelare befinner sig vid kortsargen när han spelar in pucken mot Kalix mål som tar olyckligt på Anton och in i mål. När fem minuter återstår gör Sundsvall 0-2 ett mål som borde dömts bort för hög klubba. Med det målet gick lite av luften ur matchen och 0-3 kommer som ett brev på posten när tre minuter återstår.

Kalix gör trots förlusten en godkänd match i två perioder men oturen grinar Kalix illa i tredje perioden.