Seger för Kalix i premiären

Kalix vinner premiären i Hockeyettan Norra vår med 5-4 i sudden efter periodsiffrorna 0-2, 1-0, 3-2, 1-0.

Första perioden hade Clemensnäs lite mer av spelet och skapade emellanåt tryck i Kalix zon. Efter åtta minuter tar man också ledningen med 0-1. Två minuter senare kommer också 0-2. Kalix kommer inte upp i normal standard men skapar ändå en hel del chanser framåt men skotten hamnar alltför ofta utanför målramen

Skott 7-10.

Andra perioden kommer Kalix ut med betydligt bättre fart och pressar tillbaka Clemensnäs under långa perioder. Efter fem minuter reducerar Filip Lindbäck till 1-2. i Power play. Sista tio minuterna kom några utvisningar där bägge lagen fick chans att spela Power play men 1-2 stod sig perioden ut

Skott 15-6.

Tredje perioden fick Kalix börja med box play och klarade det på ett bra sätt. När två minuter gått av perioden fick Clemensnäs en utvisning som Kalix utnyttjade till 2-2 återigen Filip Lindbäck som målskytt. Med åtta minuter kvar av perioden tar Kalix ledningen för fösta gången i matchen till 3-2 genom Elias Callgren. När sex minuter återstår av perioden åker Kalix på en utvisning som Clemensnäs utnyttjar till 3-3. En halv minut senare tar Clemensnäs åter ledningen med 3-4.Efter dom två snabba målen hamnar Kalix lite i brygga men när två minuter återstår kan Oscar Bramberg trycka dit 4-4 och matchen går till sudden.

Skott 9-10

När 2 minuter gått av overtime avgör Elias Callgren matchen med sitt 5-4 mål och Kalix tar hem 2 poäng.