Kalix vinner bortamatchen i Vännäs

Matchen startade med ett lite böljande spel. Sen kom tre utvisningar två för Kalix och en för Vännäs som gjorde perioden lite sönderryckt. Sista tio minuterna går till Kalix som också tar ledningen med 0-1 när Oscar Bramberg slår en lång fin passning till Elias Callgren som tar sig mellan två backar och lurar bort målvakten i Vännäs. Med två minuter kvar av perioden har Kalix en bra chans att utöka sin ledning men perioden slutar med Kalix i förarsätet.

Skott 14-9

Andra perioden var Vännäs det bättre laget och Kalix fick tillbringa mycket tid i egen zon.1-1 kommer också efter fyra minuter ett backskott som tar på en Kalixspelare och ställer Anton i målet. Vännäs har efter det flera kvalificerade chanser men Anton i målet håller Kalix kvar i matchen. Många slarviga passningar av Kalix gjorde att Vännäs blev kvar i Kalix zon och fick långa anfall i Kalix zon.

Skott 15-10

Tredje perioden kom Kalix ut betydligt bättre och direkt från start pressades Vännäs tillbaka. Efter två minuter av perioden kom 1-2 genom Mack Keryluck vilket skulle visa sig bli slutresultatet. Efter drygt fem minuter får Vännäs en utvisning och Kalix hade flera fina chanser till 3-1. Med drygt tio minuter kvar får Kalix ett friläge men missar samma sak en minut senare men även då miss. Med drygt fem minuter kvar av perioden åker Kalix på en utvisning men ett bra boxplay reder ut stormen. Med knappa två minuter drar Kalix på sig en puck out och får avsluta matchen i box play och gör det bra och bäddar för en trevlig hemresa.

Kalix HC får tacka Luleå HF för de spelare man fått låna i dessa två matcher. Bra spelare som legat bakom fyra av de sju mål som gjorts i dom två senaste matcherna. Framförallt ett stort tack till spelarna från Luleå och Almtuna. Viktigt att ha detta samarbeta med Luleå HF som kan utvecklas.