Förlust för Kalix mot Enköping

Kalix förlorar den andra hemmamatchen i Hockeyettan Norra Vår mot Enköping  med 3-6 efter periodsiffrorna 1-1, 0-3, 2-2.

Första perioden var Enköping det något bättre laget och fick en del långa anfall i Kalix zon. Efter åtta minuter fick Kalix en utvisning  och när alla väntade sig ett mål för bortalaget utnyttjade Kalix ett slarv i Enköping och en fri Mack Keryluck kunde ge Kalix ledningen med 1-0. Men när fem minuter återstod av perioden kunde Enköping kvittera efter ett långt anfall i Kalix zon till 1-1 vilket stod sig perioden ut.

Skott 9-14

Andra perioden fick Kalix starta med en man mindre men lyckades reda ut underläget. När klockan tickat till 2.35 av perioden åkte Kalix på en ny utvisning och lyckades även denna gång klara målet från påhälsning. När man sen fick två utvisningar Först en på 4 minuter och en minut senare en på två minuter vilket innebar att man fick spela 3 mot 5. När 20 sekunder gått av utvisningen kom också i-2. Knappt åtta minuter in i perioden gör Enköping 1-3 samtidigt blir den som spelade fram till målet utvisad men målet godkändes mycket märkligt. Med tio minuter kvar av perioden passar Kalix fel vid offensiva blå som gör att en friställd motståndare kan göra 1-4 ett mycket olyckligt mål.

Skott 9-20

Tredje perioden hade bara gått drygt en minut när Conner Jean i Power play göra 2-4 och Kalix var åter med i matchen. Det hoppet släcktes drygt 2 minuter senare när Enköping gör 2-5 lite oturligt mål när Marcus Nilson klubba går av när han ska spela in pucken i deras zon och efterföljande anfall utnyttjar Enköping till mål. Med två minuter kvar av perioden lyckas ett litet hopp tändas när Filip Lindbäck gör 3-5. Tyvärr gör Enköping 3-6 15 sekunder senare vilket också blev Slutresultatet.