Kalix tog tre poäng mot Surahammar

Kalix besegrar Surahammar efter periodsiffrorna 1-0, 2-0, 1-0.

Kalix startade matchen bra och hade mycket spel i anfallszon de första tio minuterna. Under den perioden kom också 1-0 efter 5.35 genom Mack Keryluck. Sedan jämnade spelet ut sig och Surahammar skapade en del chanser. Men resultatet stod sig perioden ut.

Andra perioden började med ett kraftigt övertag för Surahammar med Kalix lyckades freda sitt mål och kom mer och mer in i matchen. 2-0 i minut 29.25 gör Kalix när Surahammar har en man utvisad, målskytt än en gång Mack Keryluck,. När tio minuter återstår av perioden gör Filip Lindbäck 3-0. Kalix går till pausvila med en tremålsledning efter en ganska jämn andra period.

Tredje perioden har Kalix ett bra tryck i Surahammars zon de första fem minuterna men lyckas inte utöka ledningen. Sedan blir det lite anfall fram och tillbaka från bägge lagen med några halvchanser. Med elva minuter kvar av perioden får Kalix en utvisning och Surahammar chansar med att ta ut målvakter för att få kontakt. En chansning som slutade med att Johan Diberius Sköld kunde prickskjuta 4-0 i tom bur.

Kalix gör idag en betydligt bättre match än gårdagens match mot Enköping. Redan på onsdag 19.00 är det åter hemmamatch när Örnsköldsvik gästar Part Arena.