Bra start för Kalix på matcherna i Dalarna

Kalix gör en bra match när man besegrar Borlänge HF på bortais med 6-3 efter periodsiffrorna 1-1, 0-2, 2-3

Första fem minuterna i första perioden blev händelserika. Först efter 05.07 tar Kalix ledningen till 0-1 när man är en man mer. Målskytt Filip Lindbäck efter det har Borlänge en puck i stolpen och Kalix ett friläge som man missar man har även ytterligare ett friläge även det missas. Resterande tid blev det lite böljande spel fram till 18.01 när Kalix drar sig på en lite onödig utvisning och under den utvisningen kan Borlänge kvittera till 1-1 vilket blev siffrorna efter första perioden.

Under den första halvan av andra perioden dominerade Kalix stort och redan efter1.48 av perioden kan William Hallden ge Kalix ledningen till 1-2. Efter 8.10 av perioden får Borlänge en utvisning och en knapp minut senare kan Mack Keryluck utöka Kalix ledning till 1-3. Kalix drar på sig två utvisningar i mitten av perioden som man klarar av utan baklängesmål.

Tredje perioden satsar Borlänge hårt framåt och efter 4 minuter av perioden lyckas man reducera till 2-3. Det hann bara gå 37 sekunder när Alfred Hjälm från blålinjen sköt 2-4 för Kalix. En halv minut senare var Borlänge åter med i matchen när man gör 3-4 efter slarv av Kalix. Med 10 minuter kvar av perioden gör William Hallden  sitt andra mål för kvällen till 3-5 för Kalix. Med mindre än 3 minuter kvar av matchen tar Borlänge ut sin målvakt och med två minuter kvar av matchen kan Oscar Kohlström skjuta mål i tom bur till 3-6.

Kalix gör en bra match men kan man minimera de enkla misstagen i egna zonen hade det sett ännu bättre ut men viktiga tre poäng på bortais. Nu lite vila och sen ny match mot Falu IF i morgon.