Fjärde raka vinsten kom mot Borlänge

Dagens match i Part Arena mellan 3:an Kalix HC på 23 poäng och 4:an Borlänge HF på 21 poäng men med en match mindre spelad var en viktig match när det gäller att nå två kvalplatser. Kalix var det lite bättre laget under första perioden speciellt den första delen av perioden. Det var också då som Kalix gjorde två av sina mål. 1-0 kom efter drygt 4 minuter när Mack Keryluck gav Kalix ledningen. Efter sex minuter drabbades Borlänge av en utvisning och på efterföljande Power play kom 2-0. Oscar Kohlström tog pucken innanför offensiva blå och åkte genom hela zon och sköt snyggt i mål. Efter målet jämnade spelet ut sig och Anton i Kalix mål fick en del att jobba med. Kalix var nära 3-0 när Levi Wunder skar in från kanten men målvakten räddade.

Skott 15-9.

Periodsiffror 2-0

Andra perioden var den första lik lite böljande spel och några chanser åt båda håll. Kalix skapade ofta sina chanser efter bra press där Borlänge fick göra misstag i egen zon. Efter drygt nio minuter har Kalix ett friläge men missar. Med drygt 2 minuter kvar av perioden får Kalix en utvisning och med 4 sekunder kvar av utvisningen kan Borlänge reducera till 2-1.

Skott 14-8

Periodsiffror 0-1

Tredje perioden var bara dryga minuten gammal när Kalix drygar ut sin ledning till 3-1 genom Nicholas Pryce. Några minuter senare bjuder Kalix in Borlänge i matchen när man slarvar i egen zon som Borlänge utnyttjar till 3-2. Peioden har passerat 10 minuter när Kalix gör ett mycket viktigt mål till 4-2. Målskytt William Hallden. Med lite drygt tre minuter kvar av perioden gör Nicholas Pryce 5-2 och mer eller mindre dödar matchen. Borlänge ger inte upp utan tar ut sin målvakt med drygt två minuter kvar. Det resulterar som så många gånger tidigare i 6-2 för Kalix genom Conner Jean i tomt mål. Kalix gör väl ingen av sina bättre matcher men spelar stabilt och tar tre poäng. Däremot drar man på sig några onödiga utvisningar som kan bli dyrbart mot andra lag.

11.52 2 min Adam Weiberg KHC

2 min Casper Östberg BHF