Kalix tog viktiga poäng mot Clemensnäs

Kalix vinner en viktig match mellan serens tvåa och trea när man vinner i Kopparhallen mot Clemensnäs med 4-5 efter periodsiffrorna 1-1, 2-4, 1-0.

Första perioden var ganska jämn med några bra chanser för bägge lagen förutom de mål som blev. Periodens fösta mål gjorde Clemensnäs efter drygt 4 minuter. Vid en tilltrasslad situation framför Kalix mål lyckades Clemensnäs få pucken i mål. Med lite mer än 5 minuter kvar av perioden utnyttjar Kalix Clemensnäs slarv framför eget mål och William Hallden kan kvittera till 1-1.

Skott 11-14

Andra perioden fick Kalix bra press i Clemensnäs zon och skapade flera bra chanser. Det var dock Clemensnäs som skulle göra periodens första mål efter drygt 2 minuter på en omställning som avslutades med ett skott till 2-1.Efter 9 minuter åker Kalix på en utvisning. Vid spel 4-5 blir en Kalixspelare liggande på isen skadad och Clemensnäs kan göra 3-1 mot 3 försvarande Kalixspelare. Med 11 minuter spelade gör Kalix 2-3 när Oscar Kohlström åker in från blå och skjuter snyggt i mål. Kalix kvitterar till 3-3 efter 16 minuter när Linus Håkansson gör en bra uppåkning och William Hallden blir sist på pucken. Efter lite mer än 18 minuter får Clemensnäs en utvisning och 3 sekunder senare gör Mack Keryluck 3-4 för Kalix. Klockan hinner bara gå 30 sekunder efter målet när 3-5 kommer genom Nicholas Pryce vilket blev periodens sista mål.

Skott 9-16

Tredje perioden spelar Kalix stabilt och försvarar sin ledning. Clemensnäs får chans vid tre i tätt följande utvisningar för Kalix att komma ikapp men Kalix spelar bra i box play och reder ut stormen. Med drygt 2 minuter kvar av matchen får Clemensnäs en utvisning och Kalix får spela 5-4. Tyvärr slarvar man och Clemensnäs kan reducera till 4-5. När sen Clemensnäs får ytterligare en utvisad kan Kalix spela av matchen med två spelare mer på banan.