KRIF Hockey är i ett ekonomiskt utsatt läge

Vi har nu stängt den sportsliga delen utav säsongen och kan konstatera att det gått bra för oss i A-lag, J20, J18 och även om vi fortfarande lider av en liten ungdomsverksamhet har vi haft en fantastiskt lyckad satsning på skridsko- och hockeyskolan med fler än 40 nya barn!

A-laget genomförde en fin grundserie och tog sig till allettan och säkrade div 1 kontraktet.

Vår juniorverksamhet har varit större än någonsin och vi har spelat med ett lag i J20 och två lag i J18. I J18 lyckades vi dessutom ta oss hela vägen till div. 1 efter en kvalomgång med endast en förlust. I vår ungdomsverksamhet har vi haft lag representerade i C (U11-U12) och D (U9-U10).

 

Även om den sportsliga delen har gått bra och att vi har arbetat mycket med olika aktiviteter under säsongen räcker det inte till. Att bedriva elitverksamhet kostar både ekonomiskt och organisatoriskt. Under säsongen som varit har vi tappat styrelsemedlemmar, volontärer och medlemmar. Vår organisation är idag för liten och vi måste bli fler för att skapa den struktur som behövs för att driva en framgångsrik förening. Vi är i dagsläget 231 medlemmar utav dessa är endast 79 st stödmedlemmar resterande är aktiva och ledare.

 

För KRIF Hockey har ekonomin varit mer eller mindre ansträngd under hela sin existens och historierna är många om hur man i olika omgångar tagit medlemslån, fått leverantörer att skriva ner skulder etc. Man har i stort sett alltid gått in i kommande säsong med skulder/uppskov som sedan funnits i bakgrunden och gjort att vi aldrig kommer ifatt. Vi har nu kommit till en punkt där vi måste sätta ner foten. Det är ohållbart att bedriva en verksamhet på detta vis, vi måste göra en förändring för att ha kvar föreningen överhuvudtaget. Som läget ser ut nu kommer vi inte klara en säsong till men i styrelsen har vi bestämt att vi vill ge det ett sista försök att på allvar göra en förändring för att behålla KRIF Hockey. Vi arbetar idag efter flera olika scenarier men det gemensamma i dem alla är att KRIF Hockey ska finnas kvar som förening.

 

Vi behöver i april månad samla ihop 500’ för att täcka de akuta skulderna och göra upp en realistisk budget för hur kommande säsong skall bedrivas. Vi går just nu igenom hela föreningen för att få en bild av alla kostnader vi har och har redan gjort de uppenbara nedskärningar som kommer ge oss besparingar till kommande säsong, exempel på dessa är;

• Kansliet är uppsagt och lämnas under juli, vi kommer framöver finnas i ishallen

• Personal uppsagd, vi kommer få klara oss utan bla kanslist

• Administrativa besparingar, såsom telefonabonnemang etc.

• Förhandlat bort kvarvarande delbetalningar på ex. led-banner

Bara dessa ovan drar ner våra kostnader med ca 73’ per månad from 1/8, och vi arbetar för att minska våra kostnader ytterligare.

 

Men för att vi ska klara detta behöver vi er hjälp.

Vi måste bli fler medlemmar till att börja med, därför kommer vi dra igång kampanjen ”Medlem 1974”. Det betyder att vi siktar på att ha 1974 medlemmar till den 1/8 och vi har som första mål att ha 500 medlemmar till 30/4. Vi har också börjat kontakta befintliga samarbetspartner och förklarat situationen och redan nu fått ihop 150’. Vi kommer också att sätta ihop en swishkampanj där vi hoppas på att få ert stöd.

 

Vi vill poängtera att denna information är nu den första i en mer öppen och transparent kommunikation. Vi planerar att ge regelbundna uppdateringar på nuläge och vad som gjorts sedan sist. Vi vill på allvar göra något nytt, något bättre, mer hållbart och realistiskt utifrån de förutsättningar vi har. Vi vill bygga en stabil förening med en stark och utvecklande junior- och ungdomsverksamhet och ha ett representationslag.

 

Vänligen hälsningar KRIF Hockey’s Styrelse