Inför seriepremiären: Vi välkomnar ett finländskt nyförvärv!

Han har gjort sex säsonger i Finlands näst högsta liga, varav fyra av säsongerna slutade med playoff-spel till den finska FM-ligan. Säsongen 21/22 spelar Viljami Wacklin i Lindlövens orangea tröja, vilket även blir den 27-åriga forwardens första säsong i Sverige.

Lindlöven har gjort klart med en ny centerspelare inför säsongen! Viljami Wacklin är en finsk stjärnspelare som kommer från sex raka säsonger i Mestis, Finlands motsvarighet till den svenska Hockeyallsvenskan.

Totalt sett så har den 27-åriga forwarden spelat seriespel i fem olika lag, där fyra av de sex säsongerna i den näst högsta ligan slutade med playoff-spel. Säsongen 17/18 agerade Wacklin även inhoppare i HockeyEttan genom Vimmerby HC.

Helsingforsuppväxta Viljami har nyligen anlänt till Lindesberg och kommer att göra debut i orange tröja under onsdagens träningsmatch mot Vallentuna. Med ett stort spelar-CV i ryggen och bara dagar från seriepremiären, så tog vi pulsen på Lindlövens nya spelare!

Hur känns det att komma till Sverige och Lindlöven?
– Det känns bra! Att komma hit känns som en stor möjlighet för mig och jag har trivts jättebra här. Jag kom till Lindesberg i förra onsdagen och har ännu inte hört ett enda dåligt ord om staden, allt har varit riktigt bra.

Vad tycker du om grabbarna och stämningen i det nya laget?
– Som sagt så tycker jag att allt har varit riktigt bra här. Hittills så har jag bara hunnit att vara med på tre-fyra träningstillfällen men jag trivs riktigt bra i gruppen. Jag har bara varit med och tränat med laget men under onsdagen kommer jag att göra min första träningsmatch i laget.

Vad är dina förväntningar på laget och den kommande säsongen?
– Det är lite annorlunda hockey här jämfört med i Finland men jag tycker att jag har ganska höga förväntningar på både mig och laget inför HockeyEttan. Jag vill såklart att vi tar oss till AllEttan och gör det riktigt bra där, det är lite av en anledning till att jag är här.

Vad är din största styrka som spelare?
– Jag skulle säga att min största styrka sitter i huvudet. Även mitt sätt att spela mitt lag till seger genom att vara en playmaker.

Tomas Östlund om Viljami Wacklin:
– Vi tog hit Viljami lite som en bra front-spelare. Vi hade Kovalonok i laget under några säsonger och tanken är att Viljami ska vara lite som en ersättare för honom. Det är inte tänkt att han kommer att ersätta honom poängmässigt, utan snarare som en spelare som kommer att spela på hela isen. Viljami är en spelare som tar stolthet i sitt arbete, både i defensiva- och offensiva zonen. Vi vet att han är en solid spelare och han är en spelare som vi räknar med under säsongen.

 

Publiken är välkommen till Lindehov!
Seriepremiären i HockeyEttan har nedsläpp söndag den 3:e oktober kl. 16.00, där Mariestad BoIS HC gästar Lindehov!

Biljetter köpes på plats för 100:-/st.
Det går även bra att köpa säsongskort för 1 500:-.
Säsongskort med sittplatser finns även det att köpa för 1 800:-.