Säker hemmaseger mot Vallentuna!

Lindlöven visar fin form inför söndagens seriepremiär och stod som segrare under försäsongens sista träningsmatch mot Vallentuna.

Grabbarna inledde starkt och redan efter matchens första tolv sekunder, var man genast nära att göra matchens första mål. Med ett mål från Anton Toolanen under perioden så höll Lindlöven en uddamålsledning efter matchens första tredjedel.

Målen kom däremot snabbt i den andra perioden. På mindre än fem minuter gick man från 1-0 till 2-2, varav Vallentunas första mål gjordes bara 29 sekunder efter nedsläpp. Genom Anton Karlsson tog man senare tillbaka ledningen med 3-2.

– Det blev lite kommunikationsfel mellan Toolanen och Widmark som gör att vi tappar en gubbe framför det egna målet, därav Vallentunas första mål. Det kändes lite yrvaket vid bytet, förklarar tränare Jonas Dufåker.

– Det andra målet är för att vi tappar en back högt upp och sedan fyller vi inte riktigt på med folk. Det är småmissar som händer men det är inget som vi kan hålla på med i söndagens match.

Publikens största jubel kom däremot mot periodens slut, när 21-åriga Isak Jonsson ökade till 4-2 i boxplay. Med pucken hos Vallentunas målvakt så kunde Jonsson avbryta en passning till en bortaspelare, där hemmaspelaren gjorde mål på öppen kasse.

Segern säkrades tidigt i den tredje perioden, efter att Maxim Semjonov fixade 5-2 till hemmalaget. Vallentuna hann även dem med ett sista mål efter en time-out.

Tjuriga toner avslutade matchen. Med tio sekunder kvar av ordinarie matchtid, uppstod ett slagsmål på isen där hemmalagets Elias Lindgren och bortalagets Marcus af Burén tilldelades fem minuter + game.

– Vi är ett bättre lag idag. Även om vi inte är helt nöjda med hur vi spelar med och utan puck, så tycker jag ändå att vi gör det bättre än motståndarna idag och det är också därför som vi vinner matchen. Resultatmässigt slutade matchen bra och jag tycker att vi gör många bra saker men samtidigt finns det saker som vi kan göra bättre, säger tränare Dufåker.

Matchfakta:
Slutresultat: 5-3 (1-0, 3-2, 1-1)
Skott: 42-24 (13-5, 16-10, 13-9)
Publik: 93 på plats + 72 via webben!

1-0 Anton Toolanen (Maxim Semjonov)
2-2 Maxim Semjonov (Anton Toolanen)
3-2 Anton Karlsson
4-2 Isak Jonsson
5-2 Maxim Semjonov (Anton Toolanen)

Fotnot: Dessvärre blev matchen något uppskjuten med en halv timme på grund av problem med isaggregatet.