sön 26 jan Slut
Hockeylag VRH 4
Hockeylag KRIF 5
ons 29 jan 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag TRO -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag VRH -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRA -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag HAH -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HUD -
fre 31 jan 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag HAH -
lör 01 feb 15:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag SIK -
lör 01 feb 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag GRU -
lör 01 feb 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag KRIF -
sön 02 feb 16:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag NYB -
sön 02 feb 16:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag HAH -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag MAR -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRO -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag VRH -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag TRA -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag HUD -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag GRU -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag NYB -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag SIK -
fre 07 feb 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Nya styrelsemedlemmar: Yessin Ghaddab

I och med årets årsmöte så kom det in tre nya medlemmar i styrelsen. Hemsidan tänkte presentera dom och hur dom vill utveckla Bois i en serie under de kommande veckorna. Först ut är Yessin Ghaddab.

Kan du presentera dig själv för oss Boisare!

42 år ogift, jobbar som biträdande rektor på Unikaskolan i Mariestad. Haft lite olika arbeten i skolledningsroller de senaste 3 åren, både som biträdande och som tillförordnad rektor. Sedan har jag varit spelare, ledare och numer styrelsemedlem i IFK de senaste 10 åren. Innan dess spelade jag många a-lagssäsonger. Hockeyn har jag ju följt de senaste 30 åren som åskådare och jag har varit på många hemmamatcher och också följt laget i tidningen. Jag känner många spelare och ledare inom Mariestad Bois, och har också jobbat med några inom skolväsendet. Jag har ett stort idrottsintresse allmänt.

Du har ju som sagt var varit styrelsemedlem i IFK Mariestad under flera år, hur kom det sig att du ville engagera dig i Bois?

Mariestad Bois är på sätt viss den förening som är störst bland kommunens invånare så jag ser det som en utmaning. Sedan kan det också vara kul att vidga sina vyer och se något nytt. Det finns dom som kan mer hockey än mig vad gäller spelsystem och sånt, men i styrelsearbetet kanske det inte är det som är det viktigaste utan andra saker och då kanske man kan ta med sig erfarenheter och lärdomar från tiden inom fotbollen. Att utbyta erfarenheter och lära av varandra, det tycker jag ska bli spännande och intressant, jag tror det är nyttigt att lära av varandra.

Nu snuddade du lite vid det som är min nästa fråga: Vad kommer du tillföra i styrelsen?

Det är en svår och intressant fråga. Jag har ju erfarenhet av IFK Mariestads styrelse men inte av Bois, jag missade ju årsmötet då det krockade med tidigare åtaganden. Vi får se hur Bois funkar, men förhoppningsvis kan jag tillföra med saker inom organisation och föreningsutveckling, där jag har lite erfarenhet att bidra med. Det kan ju vara många olika saker som dyker upp och som förening så måste man ha respekt för att det är människor som jobbar ideellt och motivera folk att vilja ställa upp. Sedan är det ungdomssektionen, hur man ska göra där samtidigt som man också har en vision om att man på sikt ska bli mer en elitförening och etablera sig högre upp, så det är två olika bitar.

Vilka delar i föreningen brinner du extra för?

Det är svårt eftersom jag inte är så insatt än, men kontakten jag har haft hittills med föreningen är att jag sett a-lagets matcher och varit i kontakt med personer från a-laget. Men det ska bli spännande att se ungdomssidan och den ekonomiska sidan också. Jag är ingen ekonom men det ska bli spännande att se hur man kan använda den. Men än så länge så känner jag som sagt var inte till så mycket mer än kontakten med a-laget, det andra har jag inte så mycket koll på.

Du har haft en hel del a-lagsspelare som jobbat hos dig vet jag…

Det är ju inte så att jag kan anställa spelare i skolan för att vara snäll, men killar och tjejer som är med i ett lag passar bra in i skolans värld. Att jobba i skolan handlar om ett lagspel och det kommer naturligt om man varit del av ett lag under lång tid och killar som spelar i a-laget har spelat hockey sedan de var 5-6 år kanske så de vet precis vad det handlar om. Jag tror mycket på lagspel och samarbete, det är svårt att klara sig själv i livet utan det krävs att man hjälps åt och samarbetar.

Vad vill du utveckla?

Den frågan är svår i och med att jag inte är insatt i strukturer så, men är det något man lärt sig är det att man aldrig kommer i mål. När man kämpat för något och är klar så finns det hela tiden nya saker som kan utvecklas. Man kan aldrig stå still, utvecklar man något så kan det ändå utvecklas ännu mer. Och ska man nå allsvenskan så måste allting bli bättre, för det är en nivå till, det går inte bara att skaffa 10 bättre spelare så är det löst utan det är allting som måste snäppas upp.

Vad ser du för styrkor i föreningen?

Det verkar finnas ett stort engagemang i föreningen och det ska man ta tillvara på. Trots att laget hade en dålig säsong så var det ändå ett publiksnitt på över 1000 personer. Det är sporten med högst publiksnitt överlägset och därmed den som är attraktivast bland sponsorer. Det ska man ta tillvara på och utveckla ytterligare. Jag är stolt över mycket i IFK: vi har en bra ungdomsverksamhet och en positivism runt a-laget, en stabil ekonomi och en starkare organisation även om vi kan utvecklas, men i Bois finns det mycket mer att bygga på. Att man likt Skövde AIK trycker på att man inte bara är stadens lag utan hela Skaraborgs. Jag vet att det finns en annan hockeyklubb i Skövde, men vi har varit det klart bättre laget i flera år nu och det ska man utnyttja. Jag tycker det är intressant med elitperspektivet, att man vill nå allsvenskan på sikt och det är en realistisk målsättning. Det är det ju inte på många, många år inom fotbollen.

Sedan finns det en bredd i Bois också, ska man spela hockey så är det Bois som gäller, det är inte som i fotbollen där det finns 8 föreningar att välja på. Man ska ta tillvara på alla som kan tänka sig att intressera sig för ungdomar och för ishockey, Mariestad är en hockeystad och hockey har klart högst status i kommunen.

En annan sak som är en styrka om man jämför med fotbollen är att spelare flyttar till Bois för att utvecklas och bli elitspelare. Inom fotbollen kan vi få fram lika duktiga spelare som Bois, men dom är härifrån och måste flytta från stan om man har ambitioner att nå de högre serierna, i Bois kan man ta det steget direkt. Man kan spela i Bois ena säsongen och allsvenskan eller kanske till och med SHL nästa.

Då tackar jag för pratstunden!

Ja tack själv!

 

Av Krister Holm